Γιατί η κοιλιά 49χρονου έγινε ΕΤΣΙ – Τι έκαναν τελικά οι γιατροί [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κοιλιά
Το ότι έφτασε η κοιλιά ενός 49χρονου να γίνει όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά εκείνος δεν πήγαινε στο γιατρό είναι απορίας άξιο.

Μόνο μετά από έντονες πιέσεις συγχωριανών του, ο 49χρονος άνδρας πείστηκε να πάει σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί έμειναν άφωνοι με αυτό που βρήκαν στην κοιλιά του.

Και πώς πείστηκε ο 49χρονος Shyamal Tirke από την Ινδία να πάει στο νοσοκομείο; επειδή του είπαν ότι η μάζα στην κοιλιά του προκλήθηκε από ένα φάντασμα που είχε μπει μέσα του!

κοιλιά

Τρομαγμένοι από την όψη του, οι συγγενείς του σταμάτησαν να μιλάνε μαζί του και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Ο τεράστιος όγκος στην κοιλιά του συνέθλιβε σταδιακά τα εσωτερικά του όργανα με αποτέλεσμα να κάνει εμετό κάθε φορά που έτρωγε κάτι. Όταν πια η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, τον έπεισαν να πάει στο νοσοκομείο Seth Sukhlal Karnani Memorial (SSKM) στην Καλκούτα της Δυτικής Βεγγάλης, στην Ινδία.

Μια ακτινογραφία αποκάλυψε μια τεράστια κακοήθη μάζα βάρους 20 κιλών (!), γνωστή ως οπισθοπεριτοναϊκό λιποσάρκωμα (retroperitoneal sarcoma).

κοιλιά

Μια ομάδα τριών χειρουργών χρειάστηκε δυόμισι ώρες για να αφαιρέσει τον τεράστιο καρκινικό όγκο από τον 49χρονο. Ο δρ Partha Sarathi Ghosh, ο οποίος ηγήθηκε της χειρουργικής επέμβασης, δήλωσε: “Ήταν ένας πολύ σπάνιος όγκος. Είναι η πρώτη φορά που αφαιρούμε έναν τόσο μεγάλο όγκο στο νοσοκομείο αυτό”.

Η υγεία του Shyamal βελτιώνεται και θα επιστρέψει στο χωριό του πολύ σύντομα, λένε οι γιατροί

κοιλιά

Τι είναι το οπισθοπεριτοναϊκό λιποσάρκωμα

Το σάρκωμα γενικά είναι ένας σπάνιος καρκίνος που αναπτύσσεται στους συνδετικούς ιστούς: μυς, οστά, νεύρα, χόνδροι, τένοντες, αιμοφόρα αγγεία και λιπώδεις και ινώδεις ιστοί.

Τα οπισθοπεριτοναϊκά σαρκώματα εμφανίζονται σε μια περιοχή πίσω από το περιτόναιο, δηλαδή την επένδυση του κοιλιακού χώρου που καλύπτει τα κοιλιακά όργανα. Το οπισθοπεριτόναιο βρίσκεται βαθιά στην κοιλιά και τη λεκάνη, πίσω από την κοιλιακή επένδυση, όπου εντοπίζονται όργανα όπως τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία, τα νεφρά, το πάγκρεας και η κύστη.

Οι κύριοι τύποι σαρκώματος που εμφανίζονται στο οπισθοπεριτόναιο είναι:

Λιποσάρκωμα: Καρκίνος των λιπωδών ιστών
Λειομυοσάρκωμα: Καρκίνος του μυός
— Άλλοι λιγότερο συνηθισμένοι τύποι στο οπισθοπεριτόναιο είναι ο χωριστός ινώδης όγκος, το πλειομορφικό σάρκωμα, ο καρκίνος του κακοήθους νεύρου, το αρθρικό σάρκωμα και το σάρκωμα Ewing.

http://www.dailymail.co.uk

https://sarcoma.org.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρκωμα Μαλακών Μορίων: Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται;

Λιπώματα: Γιατί πρέπει να τα χειρουργούμε;