Φτιάξτε εξπρές σώμα για…παραλία!

  • Iatropedia
Το καλοκαίρι έφτασε γρηγορότερα πιάνοντας στον ύπνο τους περισσότερους. Και εκεί που οι περισσότεροι ξεκινούν δίαιτα για να χάσουν τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα πρέπει να επισπεύσουν τη διαδικασία για να βγουν fit στις παραλίες. Δείτε τι πρέπει να τρώτε

Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορούν να χαρίσουν ένα καλοσχηματισμένο σώμα αφού η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να ''φτιάξει'' το σώμα για την παραλία.

Δείτε ποιες είναι αυτές

Μούρα

Μελέτη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αγροκαλλιεργειών των Η.Π.Α, έδειξε ότι τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά τα οποία δίνουν την αίσθηση του κορεσμού οπότε ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα τρέχετε συνέχεια στο ψυγείο.

Καρότα

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καρότα εκτός από λίγες θερμίδες περιέχουν κάλιο το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τις συσπάσεις των μυών, οπότε θεωρούνται τα ιδανικά σνακ για όσους γυμνάζονται.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι χαρίζουν ενέργεια και σας κάνουν να αισθάνεστε χορτασμένοι.

Αυγά

Ιδιαίτερα το ασπράδι αποτελεί μοναδική πηγή πρωτεΐνης η οποία ενισχύει τους μύες. Αλλά και ο κρόκος αποτελεί μοναδική πηγή σιδήρου ενώ περιέχει και την ουσία λεκιθίνη που κάνει καλό στην εγκεφαλική λειτουργία.

Το βραστό αυγό έχει 75 θερμίδες, ενώ το τηγανητό διπλάσιες.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο κυρίως αν καταναλώνετε χωρίς πέτσα δεν περιέχει θερμίδες αλλά είναι πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο, πρωτεΐνη και βιταμίνες. Μια μερίδα κοτόπουλο έχει μόνο 200 θερμίδες.

Σολομός

Νεότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση σολομού περιέχει τα ωμέγα τρία καλά λιπαρά τα οποία μειώνουν το κοιλιακό λίπος.

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και υπόσχεται να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τους μύες και τους ιστούς.

Την ίδια στιγμή άλλες έρευνες αναφέρουν ότι το εξωτικό αυτό φρούτο ρίχνει τις τιμές της χοληστερίνης στο αίμα.

πηγηmayo clinic

Βγείτε fit στην παραλία τρώγοντας!