Φαγούρα στα γενετικά όργανα: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

  • Iatropedia
Κάθε ερεθισμός στην περιοχή αυτή μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και αφάνταση ταλαιπωρία σε κάθε γυναίκα. Ποιες είναι όμως οι ένοχες αιτίες;

Έκθεση σε ερεθιστικές ουσίες

Οι περισσότεροι από τους χημικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των διαφόρων προϊόντων φροντίδας του δέρματος, όπως σαπούνια, σπρέι, και τα αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε γυναλιακ θα εμφαν΄σιει αλλεργική αντίδραση αλλά έχει έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες.

Εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες είτε μπαίνουν είτε βρίσκονται στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν το πρόβληαμ αυτό λόγω της μείωσης των επιπέδων οιστρογόνων που οδηγεί σε κολπική ξηρότητα.

Έντονο στρες

Το έντονο άγχος και στρες μπορεί να μειώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας έτσι τον οργανισμό πιο επιρρεπή στο να αναπτύσσουν λοιμώξεις και αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν ερεθισμό στο κόλπο.

Μύκητες

Οι κολπικοί μύκητες όπως ο Candida είναι δυνατό να προκαλέσουν έντονο πόνο και αυξημένα κολπικά υγρά .

Το υπερβολικό πλύσιμο

Το υπερβολικό πλύσιμο των γενεντικών οργάνων μπορεί να διαταράξει τι ph του κόλπου και έτσι να είναι πιο ευάλωτο στις μολύνσεις.

Άλλες αιτίες

Άλλες αιτίες που σχετίζονται με την κατάσταση αυτή είναι η χρήση ορισμένων φαρμάκων, ή ορισμένες ασθένειες όπως η περιφερική αρτηριοπάθεια.

πηγή:http://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε…φαγούρα;