Εξαφανίστε »σακούλες» και μαύρους κύκλους: Νέα τεχνική!

  • Iatropedia
Τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο αισθητηριακό μας όργανο και το πρώτο σημείο που παρατηρούμε σ’ έναν άνθρωπο ενώκυρίως τα γυναικεία βρίσκονται στο επίκεντρο.Επίσης, με το βλέμμα εκφράζουμε συναισθήματα, μηνύματα και φλερτάρουμε. Μαύρες σακούλες, πεσμένα βλέφαρα αποτελούν τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μάτια! Πως μπορείτε να αποκτήσετε λαμπερό βλέμα;

Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής στον τομέα της βλεφαροπλαστικής, χάρη σε νέα τεχνική, «δίνει νεανικά μάτια» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Η νέα τεχνική γίνεται με την έγχυση αυτόλογου λίπους σε γυναίκες και άνδρες και μπορούν άμεσα να αποκαταστήσει :

τις «σακούλες» στα άνω και κάτω βλέφαρα

το πόδι της «χήνας»

μαύροι κύκλοι στα κάτω βλέφαρα

την «αύλακα» ή δάκρυ στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων

τη χαρακτηριστική διαφορά στη μετάβαση του δέρματος από το κάτω βλέφαρο στο μάγουλο

Όπως εξηγεί ο κ. Νταμάγκας ο πλαστικός με τοπική αναισθησία λαμβάνει μικρή ποσότητα λίπους από τα σημεία του σώματος της γυναίκας ή του άνδρα, όπου υπάρχει διαθέσιμο. Στη συνέχεια γίνεται επεξεργασία του λίπους και ακολούθως εγχύεται με ειδική κάνουλα στα σημεία που έχει εντοπισθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα τα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στο λίπος ανανεώνουν το δέρμα και του δίνουν νεανική όψη και φρεσκάδα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων.

Η επάνοδος στην καθημερινότητα γίνεται σε λίγες ημέρες, όταν υποχωρήσει το οίδημα. Επίσης η τεχνική μπορεί να συνδυαστεί με botox ή και peeling για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

γρήγορη ανάπλαση

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, κάνοντας μια κλασσική βλεφαροπλαστική, μπορεί να διορθωθεί η χαλάρωση του δέρματος και οι “σακούλες”. Όμως πολύ συχνά η συνολική εικόνα των βλεφάρων δεν είναι η επιθυμητή κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μόνη παρέμβαση που γίνεται αφορά μόνο αφαίρεση δέρματος και λίπους, με συχνό αποτέλεσμα τα «βαθουλωμένα και στρογγυλεμένα » μάτια.

Τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής είναι ότι αναπλάθει τα βλέφαρα με τρόπο φυσικό και αρμονικό. Αυτό επιτυγχάνεται με την επανατοποθέτηση, όχι με την αφαίρεση, του λίπους στη σωστή θέση.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί μικρή αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος στο άνω βλέφαρο και, η ενίσχυση του χαλαρωμένου σφιγκτήρα του κάτω βλεφάρου με ειδικά ράμματα στην έξω γωνία του ματιού (κανθοπλαστική). Έτσι πέρα από τη χαλάρωση και τις “σακούλες”, διορθώνεται η απόσταση της κόρης από το κατώτερο σημείο του σφιγκτήρα των κάτω βλεφάρων (όπως είναι στις νεαρές ηλικίες), καθώς και το σχήμα και ο τόνος των βλεφάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε περίεργα σεξολογικά που δεν φαντάζεσθε!

Πες μου πως βήχεις να σου πω τι έχεις!

Κρύο.. καιρός να προστατέψετε την υγεία σας!

Οι θανάσιμες πεθερές του σεξ! Έρευνα