Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Ξανασκεφτείτε το

  • Iatropedia
Σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι: Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από έναν ευωδιαστό καφέ, το πρωί που ξυπνάμε, ή όταν βγαίνουμε με φίλους για να χαλαρώσουμε κάποιο απόγευμα; Αυτή η μαγική μυρωδιά που ξυπνάει τις αισθήσεις εάν ανακατευτεί με λίγο γάλα τότε μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον οργανισμό. Και προσοχή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στον καφέ τους βάζουν και λίγο γαλατάκι. Διαβάστε τι μπορεί να συμβεί.

Συνήθως λοιπόν βάζουμε γάλα στον καφέ επειδή θέλουμε να “σπάσουμε” λίγο τη μυρωδιά του και την ένταση του. Νομίζουμε ότι έτσι γίνεται ελαφρύτερος και πιο γευστικός. Αυτή η πράξη μας όμως δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας. Με πιο έντονη εκείνη της αποβολής μεγάλης ποσότητας ασβεστίου.

Έρευνες έδειξαν πως όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης (οι οποίες βρίσκονται στον καφέ φυσικά, ή και στο τσάι), τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Το γάλα στον καφέ σε γενικές γραμμές είναι και “βαρύ” για το στομάχι και συχνά όταν πίνουμε έτσι τον καφέ μας νιώθουμε σαν να μην έχουμε χωνέψει.

Η ουσία καζείνη που έχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πιείτε καφέ, προτιμήστε τον σκέτο, δίχως γάλα, όπως όλοι οι καλοί μερακλήδες. Και θα τον απολαύσετε περισσότερο και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο στομαχικό ή κοιλιακό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξοργιστικό: αγώνες με αναπηρικά καροτσάκια μέσα στο Ασκληπιείο. ΒΙΝΤΕΟ

Χρήσιμες συμβουλές για την υψηλή πίεση

9 ερωτήσεις, όπως «Πως θα αντιμετωπίσω την κακοσμία», και άλλες, βρίσκουν απαντήσεις

Ποιο είναι το χειρότερο υπνωτικό;

Μπορεί ο καφές να γίνει “φονικό όπλο”;

10 ιατρικοί μύθοι που δεν ισχύουν- ΒΙΝΤΕΟ