Έρευνα: Κατά 57% μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας η μεσογειακή διατροφή

  • Iatropedia
Το γνωρίζαμε, αλλά όταν το επιβεβαιώνουν και οι μεγαλύτερες επιστημονικές έρευνες, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να το βροντοφωνάξουμε: η μεσογειακή είναι η κορυφαία διατροφή για την υγεία μας.

Μετά από έρευνες που την εκθειάζουν για τις ευεργετικές της επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς, έρχεται μία ακόμα, αυτήν τη φορά από την Ιταλία, να αναδείξει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου της μήτρας στις γυναίκες έως και 57%!

Ιταλοί ερευνητές από το IRCCS-Istituto di Ricerche Farmacologiche εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες σε πάνω από 5.000 γυναίκες για να δουν κατά πόσο ακολουθούν μεσογειακή δίαιτα και τις παρακολούθησαν για χρόνια για το αν θα αναπτύξουν καρκίνο της μήτρας.

Γενικά, η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά, πατάτες, ψάρια, μονοακόρεστα λίπη, αλλά λίγο κρέας, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή πιο στενά, καταναλώνοντας τακτικά 7-9 από αυτές τις ευεργετικές ομάδες τροφίμων, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας κατά περισσότερο από 50%.

Εκείνες που κατανάλωναν 6 από αυτές τις τροφές μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας κατά 46% και εκείνες που κατανάλωναν 5 μείωσαν τον κίνδυνο κατά το ένα τρίτο (34%).

Αλλά αυτές οι γυναίκες των οποίων η διατροφή περιελάμβανε λιγότερα από 5 από τα αυτές τις τροφές δεν μείωσαν καθόλου τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Cancer.

http://zeenews.india.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προστατέψτε την καρδιά σας με Μεσογειακή δίαιτα

Για καλό σεξ φάτε ελληνικά!