Επανορθωτική ρινοπλαστική με διπλή διόρθωση ρινικών βαλβίδων

Plastic surgery patient
Σε περιστατικά που έχουν γίνει υπερβολικές αφαιρέσεις οστών και χόνδρων από προηγούμενη επέμβαση ρινοπλαστικής, τα αποτελέσματα της καθίζησης του ρινικού σκελετού είναι εμφανή.

Συχνά, δεν αποκαλύπτονται μετά τον πρώτο χρόνο, ενώ η πτωτική πορεία των ρινικών ιστών συνεχίζεται ακόμη και στην πενταετία ή τη δεκαετία.

Τα αναπνευστικά προβλήματα είναι σοβαρά και επιδεινώνονται. Οι ασθενείς κρυολογούν συχνότερα και αναρρώνουν βραδύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Το βράδυ έχουν δύσπνοια, δεν βρίσκουν την κατάλληλη θέση να κοιμηθούν, τραβούν το μάγουλο και το ρουθούνι προς τα πάνω.

Στο περιστατικό που παρουσιάζεται άμεσα (μετά από 20 μέρες από την επανορθωτική ρινοπλαστική), παρατηρούμε τις τρισδιάστατες διορθώσεις στο ακρορρίνιο.

Επίσης, χρειάστηκε διπλή τεχνική για την αποκατάσταση των ρινικών βαλβίδων, καθώς οι μετεγχειρητικές ουλές και η πτώση των πλάγιων τοιχωμάτων ήταν δύσκολο να υπερνικηθούν.

Χρειάστηκαν ενισχυτικά μοσχεύματα από τον χόνδρο του πτερυγίου του αυτιού και ειδικές τεχνικές προέκτασης του ρινικού διαφράγματος, που έλλειπε επίσης. Η αποκατάσταση είναι πλήρης, λειτουργική αλλά και αισθητική.

Χειρουργός ΩΡΛ Αργυρώ Κυπραίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Επικοινωνία: Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς, τηλ. 210 4523738, 6932200011, mail: argyrokypraiou@gmail.com, www.faceanatomy.gr,https://www.facebook.com/profile.php

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends