Έμμηνος ρύση: Τι σημαίνει όταν η μία περίοδος απέχει 5 εβδομάδες από την επόμενη

  • Iatropedia
Μην ανησυχείτε αν η περίοδός σας δεν έρχεται στον “προβλεπόμενο” αριθμό των 28 ημερών. Οι 4 εβδομάδες που απέχει η μία περίοδος της γυναίκας από την άλλη είναι μια γενική προσέγγιση και σε καμία περίπτωση δεν είναι απαράβατος κανόνας.

Οτιδήποτε μεταξύ 21 και 35 ημερών απόσταση μεταξύ των περιόδων θεωρείται εντός φυσιολογικών πλαισίων. Είναι επίσης απόλυτα φυσιολογικό ορισμένες φορές να προσέξετε ότι οι περίοδοί σας έρχονται σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα (πχ την μία φορά στις 25 ημέρες και την επόμενη στις 31). Πολλές γυναίκες που έχουν ακανόνιστη περίοδο, είναι απόλυτα υγιείς.

Ωστόσο, οι περίοδοι που απέχουν περισσότερο από 35 ημέρες μεταξύ τους μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού. Ο γιατρός μπορεί σε αυτή την περίπτωση να σας κάνει εξετάσεις αίματος και να ελέγξει τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας. Μπορεί επίσης να αποκλείσει τυχόν πρόβλημα από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ένα κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε γυναίκες με ακανόνιστες περιόδους, λόγω της έλλειψης ωορρηξίας, που προκαλείται από ορμονικές αλλαγές.

Επίσης, αν η περίοδός σας ακολουθείται από αυξημένη αιμορραγία εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, αυτό μπορεί να είναι σημάδι είτε κάποιας λοίμωξης, ινομυωμάτων, πολύ πιο σπάνια, ενός καρκινικού όγκου. Ο γιατρός σας θα σας στείλει πιθανόν για έναν υπέρηχο για να καταλάβει τι ακριβώς σας συμβαίνει.

http://news.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

11 σημάδια που προειδοποιούν ότι έρχεται η εμμηνόπαυση

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα