Εμμηνόπαυση: Ποια είναι τα σημάδια;

  • Iatropedia
Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική εξέλιξη, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει καμία γυναίκα. Δείτε ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείτε ό, τι πυροδοτεί εξάψεις σας.

Μήπως φταίει η καφεΐνη, το αλκοόλ, η ζέστη ή το άγχος;

Έντονη εφίδρωση

Τη νύχτα, οι εξάψεις μπορεί να διαρκούν για 3 λεπτά ή περισσότερο, αφήνοντας σας μούσκεμα στον ιδρώτα ενώ αδυνατείτε να κοιμηθείτε.

Για να ανακουφιστείτε χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα. Κάντε γιόγκα, Tai Chi για να μπορέσετε να κοιμηθείτε.

Μην πίνετε αλκοόλ αλλά ζεστό γάλα.. Αν το πρόβλημα επιμένει, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες ενισχύσεις ύπνου.

Κολπική ξηρότητα

Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να κάνουν το σεξ επώδυνο. Δοκιμάστε τα κολπικά μη συνταγογραφούμενα, με βάση. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τη συνταγή κολπικών κρεμών ή δακτυλίων.

Έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας είναι σημάδι της εμμηνόπαυσης. Κάντε περισσότερο σεξ ώστε να είστε ενεργοί.

Ρωτήστε το γιατρό σας ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Κακή διάθεση

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να σας προκαλέσουν εναλλαγές της διάθεσης.

Έντονες ημικρανίες

Οι ημικρανίες επιδεινώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Για το λόγο αυτό κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε τι τους προκαλεί και αν εμφανίζονται, μαζί με εξάψεις,μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τους μειώσετε. Τρώτε μικρά γεύματα όλη την ημέρα και κοιμηθείτε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

πηγή:http://www.webmd.com