Έκζεμα: Μυστικά για να σταματήσει η φαγούρα!

  • Iatropedia
Το έκζεμα είναι μια πάθηση του δέρματος που προκαλεί φαγούρα και έντονο κνησμό σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο πιο κοινός τύπος εκζέματος είναι η ατοπική δερματίτιδα, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από διάφορους παράγοντες όπως είναι η γύρη, ο καπνός του τσιγάρου, ακόμα και από τα ρούχα. Δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Έκζεμα Διατροφή

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που προκαλούν έκζεμα, οπότε πρέπει απλά να τα αποφύγετε για να μην φουντώνει το έκζεμα. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα συμπτώματα του εκζέματος χειροτερεύουν μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν να εξαλείψετε ένα τρόφιμο ή να προσθέσετε κάπο άλλο στη διατροφή σας.

Τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν

Ακολουθείστε μια διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε κερσετίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι τροφές με αυτά τα θρεπτικά συστατικά, διατηρούν την υγεία του δέρματος, και έτσι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του εκζέματος.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Τροφές, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως ο σολομός και τα ψάρια , μειώνουν τη φλεγμονή, και αποτρέπουν το έκζεμα.

»Ζωντανό» γιαούρτι

Γιαούρτι και άλλα τρόφιμα, όπως το κεφίρ περιέχουν τα καλά βακτήρια που βοηθούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτά τα βακτήρια, γνωστά ως προβιοτικά, ζουν στο έντερο και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Δημητριακά

Προσθέτοντας περισσότερα δημητριακά στη διατροφή σας όχι μόνο θα βελτιώσετε τη γενική υγεία σας αλλά θα μειωθεί και η φλεγμονή.

Aλόη Βέρα

Η Αλόη είναι βασικά ένα φαρμακευτικό φυτό το οποίο περιέχει μέταλλα και βιταμίνες ενώ έχει αντι-βακτηριακή και αντι-φλεγμονώδη δράση.

Ένοχα τρόφιμα

Ορισμένα αλλεργιογόνα τρόφιμα μπορεί μερικές φορές να είναι ο λόγος πίσω από ατοπικό έκζεμα. Μελέτες που αφορούν τα παιδιά και τους νέους με έκζεμα έχουν επιβεβαιώσει ότι το ένα τρίτο έως τα δύο τρίτα από αυτούς τους ασθενείς είχαν επίσης μια τροφική αλλεργία. Ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες μπορεί επίσης να επιδεινώσουν το έκζεμα και η λίστα περιλαμβάνει τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα σόγιας, τα καρύδια και οι σπόροι, και το σιτάρι.

http://www.newhealthguide.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρήσιμες συμβουλές για να »σβήσετε» το έκζεμα!