Αιδοιοπλαστική: όμορφες γυναίκες από πάνω μέχρι… κάτω

  • Iatropedia
Ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς της αισθητικής χειρουργικής είναι η ανάπλαση και η αναδιαμόρφωση των ιστών στα γυναικεία γεννητικά όργανα.Οι παρεμβάσεις που ζητάνε οι ενδιαφερόμενες έχουν να κάνουν κυρίως με το σχήμα των Μικρών και Μεγάλων Χειλέων του Αιδοίου και συνολικά με την εμφάνιση και την λειτουργικότητα της περιοχής...

Είναι γεγονός ότι όλες οι γυναίκες δεν έχουν γεννηθεί με το ίδιο σχήμα γεννητικών οργάνων και με την πάροδο του χρόνου αρκετές από αυτές μπορεί να αποκτήσουν προβλήματα ή ανωμαλίες στη περιοχή που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες πχ κάκωση κατά τη διάρκεια του τοκετού, απότομη απώλεια σωματικού βάρους, λήψη ορμονικών σκευασμάτων (Testosterones).
Φυσικά, να δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή στην ίδια κατασκευή του σώματος.

Οι λόγοι οι οποίοι θα οδηγήσουν κάποια κυρία να αναζητήσει λύση για αυτό το πρόβλημα είναι πολλές φορές η αμηχανία που ενδεχομένως να έχει με το σώμα της και την εμφάνιση της περιοχής, την ενόχληση που έχει φορώντας κάποια στενά ρούχα (κολάν, μαγιό κλπ), κάνοντας γυμναστική ή ακόμα να ενοχλείται στην σεξουαλική επαφή.

Η εξέταση και η συζήτηση με τον ειδικό γιατρό είναι το πρώτο βήμα. Η κάθε γυναίκα σίγουρα έχει διαφορετικές προσδοκίες από την επέμβαση, ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γιατί όπως είναι αντιληπτό το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό .
Η επέμβαση πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο γιατρό με γνώση και εμπειρία στη ευαίσθητη αυτή περιοχή του γυναικείου σώματος.

Αιδοιοπλαστική

Τεχνικές ανάπλασης των Μικρών (εσωτερικών) Χειλέων.

Σε αντίθεση με τις τεχνικές “V” και “Ζ”, οι οποίες εφαρμόζονται από τους περισσότερους γιατρούς, η πρωτοποριακή τεχνική “Side to Side” , η οποία και πρωτοεφάρμοσε στην Ελλάδα ο Δρ Αλέξανδρος Μπάντερ, με πολύ μεγάλη επιτυχία έχει το πλεονέκτημα ενός εκπληκτικού αισθητικού και λειτουργικού αποτελέσματος χωρίς να παραμένουν υπολείμματα ιστών ή την δημιουργία της λεγόμενης βεντάλιας. Η επέμβαση εφαρμόζεται δίνοντας έμφαση στην συνολική εμφάνιση των χειλέων και της κλειτορίδας, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τη μεγάλη αγγείωση και νεύρωση της περιοχής τα οποία αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία της επέμβασης.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική νάρκωση σε συνδυασμό με μέθη, μπορεί όμως να γίνει με γενική ή και επισκληρίδια αναισθησία. Πρέπει να γίνει σε οργανωμένο και ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ή σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική. Η χρήση του ειδικού LASER ή το Radio Frequency fine tip παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αισθητικού αποτελέσματος. Η επέμβαση διαρκεί δύο ώρες και δεν χρειάζεται παραμονή στη κλινική παρά μόνο λίγες ώρες μετά για λόγους ασφαλείας. Η επιστροφή στην εργασία σας αλλά και στους κανονικούς σας ρυθμούς είναι άμεση. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και υποφερτός και γενικά αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι ελεύθερη χωρίς επιδέσμους ή γάζες. Τα αποτελέσματα είναι άκρος εντυπωσιακά και άμεσα ορατά.

Ποιες είναι οι υποψήφιες για αυτές τις επεμβάσεις;

Υποψήφιες για την επέμβαση αυτή είναι όσες ενοχλούνται είτε οπτικά είτε λειτουργικά από το μεγάλο μέγεθος των εσωτερικών χειλέων ή από κάποια ασυμμετρία που τυχόν υπάρχει σε αυτό το σημείο ή ακόμα από τον υπερχρωματισμό των χειλέων ειδικά σε μελαχρινού τύπου δέρματος γυναίκες. Οι γυναίκες αυτές συνήθως ταλαιπωρούνται φορώντας στενά ρούχα ή όταν γυμνάζονται (ποδήλατο, ιππασία…) ή ακόμα μπορεί να έχουν γίνει θύματα απόρριψης από το σύντροφο τους.

Πολλές κυρίες ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε τέτοιες επεμβάσεις απλώς και μόνο γιατί επιθυμούν να αποκτήσουν πιο ελκυστικό σχήμα εκεί ή επειδή το απαιτεί η καριέρα τους.

Αισθητική διόρθωση της κλειτορίδας.

Συνήθως είναι μία επέμβαση που σκοπό έχει τη διόρθωση της υπερβολικά μεγάλης και προεξέχουσας κλειτορίδας. Λόγω της πολύπλοκης αγγείωση και νεύρωσης της περιοχής θα ήταν πραγματικά επικίνδυνο αυτή η επέμβαση να εφαρμοστεί από μη ειδικά και κατάλληλα εκπαιδευμένο γιατρό. Η επέμβαση που εφαρμόζει ο Δρ Μπάντερ έχει σαν πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση ολόκληρης της κλειτορίδας χωρίς αφαίρεση και καταστροφή αυτής, η τεχνική στηρίζεται σε ενταφιασμό της κλειτορίδας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξαφανιστεί η ανεπιθύμητη προεξοχή χωρίς να επηρεαστεί η νεύρωση της. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως η σεξουαλική λειτουργία της κλειτορίδας παραμένει ακριβώς ίδια .

Μείωση και Λίφτινγκ των εξωτερικών χειλέων.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη επέμβαση που στόχο έχει την μείωση το όγκο του λίπους, την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος ή και συνδυασμός των δύο επεμβάσεων. Το περιττό λίπος το οποίο σε πολλές γυναίκες υπάρχει είναι ενοχλητικό οπτικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αφαίρεση του λίπους θα πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με Λίφτινγκ του δέρματος προκειμένου να μην δείχνουν τα χείλη σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι. Η επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες παχύσαρκες, με απότομη απώλεια βάρους ή ακόμα σε εκείνες η οποίες απλώς επιθυμούν περισσότερα σφριγηλό δέρμα των μεγάλων χειλέων.

Αύξηση του μεγέθους εξωτερικών χειλέων.

Αυτή γίνεται με έγχυση αυξητικού υλικού (Υαλουρονικό οξύ) ή με την εμφύτευση λίπους το οποίο προηγουμένους θα είχε αναρροφηθεί από την ίδια την ενδιαφερόμενη. Αυτή η επέμβαση ενδείκνυται επίσης για κάποιες που έχουν χάσει απότομα βάρους ή έχουν γεννηθεί με υποτροφικά εσωτερικά χείλη, σε μεγάλης ηλικίας γυναίκες ή ακόμα για εκείνες οι οποίες θέλουν να τονίσουν την εμφάνιση της περιοχής.

Δρ Αλέξανδρος Μπάντερ MD, FAAOCG, FAACS, FISCG

Χειρουργός Γυναικολόγος, μετεκπαιδευθείς στην γυναικεία ακράτεια ούρων, διαταραχές και χαλάρωση πυελικού εδάφους όπως και στην Πλαστική & Αισθητική αποκατάσταση των στο S.C.Urogynecology Center, Los Angeles-California, U.S.A. Μετεκπαιδευθείς στην ενδοσκοπική και Λαπαροσκοπική χειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Albrecht Holstein, Kiel-Γερμανία. Μέλος και Fellow των Ακαδημιών ‘American Academy of Cosmetic Surgery’, ‘American Academy of Cosmetic Gynecologists’ και ‘International Society of Cosmetogynecologists’ Συνεργάτης ως International επισκέπτης χειρουργός στο American Academy of Cosmetic Surgery Hospital Dubai (AACSH) και HB Health of Knightsbridge, London.

Τηλ: 210 89 44 603

Mail: doctorbader@gmail.com

www.cosmeticvaginalsurgeon.gr

www.keepfemina.gr