Δώστε λάμψη στο πρόσωπό σας πριν τις γιορτές!

  • Iatropedia
Όλες μας θέλουμε ένα πιο φρέσκο και ανανεωμένο πρόσωπο εν όψη των εορτών. Η επιστήμη προσπαθεί να βρει τεχνικές μη χειρουργικές βασισμένες σε πορίσματα ερευνών που βρίσκουν τις αιτίες της γήρανσης του προσώπου.

Της Θεοδώρας Φατσέα Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου

Η αλλοίωση της ανατομίας των οστών με το πέρασμα του χρόνου συντελεί στη γήρανση και τη συρρίκνωση τους και η αντιμετώπιση έως τώρα γινόταν από τους πλαστικούς χειρουργούς με τη χειρουργική τεχνική του «Y-LIFT>.

Η νέα μη χειρουργική τεχνική τόσο από τους πλαστικούς όσο και από τους δερματολόγους γίνεται με τη μεθοδο του υγρού lift ανορθώνοντας το βυθισμένο πρόσωπο και αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση :

Με αύξηση των ζυγωματικών με εξειδικευμένη μέθοδο εφαρμογής υαλουρονικού οξέος μεγάλου μοριακού βάρους (σε ενέσιμη μορφή) που δίνει όγκο εκεί που χρειάζεται. Μπορεί να γίνει στο χώρο του ιατρείου σε 45’.

Ένα άλλο υλικό είναι ο υδροξυπατίτης . Με τα μικροσφαιρίδια του ίδια με των ανθρωπίνων οστών συντελούν στην αναμόρφωση του προσώπου και το αποτέλεσμα διαρκεί δυο χρόνια.

Το γνωστό σχεδόν σε όλους υαλουρονικο οξύ που είναι δομικό συστατικό των κολλαγόνων των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς, που προσδίδει ελαστικότητα και σφρυγιλοτητα στους ιστούς.

Οι πρωτεογλυκάνες που περιέχει έχουν την δυνατότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ με το πέρασμα του χρόνου αποδομείται και δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης «και σπασίματος- ρυτίδες» του δέρματος. Είναι προϊόν βιοτεχνολογίας.

Διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη των ρυτίδων:

Ρινοπαρειακών πτυχών

Ρυτίδων γωνίας του στόματος

Περίγραμμα και όγκο χειλιών

Ρυτίδων του μετώπου και μεσόφρυου

Συντελεί επίσης στη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου προσδίδοντας όγκο στα σημεία που έχει μειωθεί.

Σίγουρα σας είναι γνωστή και η φυσική πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο clostridium botulinum με την εμπορική ονομασία Botox που διώχνει τις ρυτίδες του μεσόφρυου, μετώπου, περιοχής έξω κανθού (πόδι της χήνας) γύρω από τα μάτια ακόμα και στο περίγραμμα του προσώπου το καλούμενο “nefertiti lift”.

Η εμπειρία του γιατρού είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει το ενέσιμο αυτό υλικό και σε αλλά σημεία του προσώπου-λαιμού. Η ένδειξη για την θεραπεία του Botox δεν είναι η ηλικία αλλά ο βαθμός ρυτίδωσης και αλλοίωσης του προσώπου.

Έτσι μια εφαρμογή ειδικού υαλουρονικού εκεί που χρειάζεται καθώς και του Botox θα μας δώσει μια σφριγηλότητα λάμψη και ανανέωση σε όλο το πρόσωπο.

Θεοδώρα Φατσέα

Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

www.athens-beverlyhills.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νευροϊνωμάτωση: τι είναι πως παραμορφώνει τα θύματα της!