Δώστε λάμψη στο πρόσωπο με πρωτοποριακή θεραπεία!

  • Iatropedia
Τη λάμψη των σταρ του Χόλιγουντ μπορούν να αποκτήσουν πλέον και οι κοινές θνητές με τα νέα όπλα που έχουν προστεθεί στη φαρέτρα των δερματολόγων. Η θεραπεία με τα νέα γενιάς λέιζερ σε συνδυασμό με τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας μπορούν να χαρίσουν σε όσες γυναίκες επιθυμούν την χαμένη τους λάμψη. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλες τις νέες θεραπείες για να γίνει λαμπερό το δέρμα.

Της Γραμματικής Μαργαρώνη

Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Είναι η μοναδικής ακρίβειας εφαρμογή Laser με παλμούς πολύ σύντομης διάρκειας της τάξης των 100μs (μιλιδευτερολέπτων), η οποία σχετίζεται με την επανόρθωση τόσο της υφής όσο και της λαμπερότητας του δέρματος.

Εφαρμόζεται μετά από συγκεκριμένες οδηγίες του δερματολόγου, ο οποίος καθορίζει το βάθος και την διάρκειά της ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Σχετίζεται με την δραστική επαναφορά των πληγέντων στρωμάτων στην περιοχή του χορίου, περιοχή η οποία συναντάται στα πιο βαθιά στρώματα του οργανισμού.

Ο λόγος που το Laser φθάνει μέχρι το βαθύ στρώμα του χορίου δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι διεγείρονται και ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, υπεύθυνα κύτταρα για την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο με την σειρά του γεμίζει τις ουλές και συσφίγγει αποτελεσματικά το δέρμα.

Γιατί η θεραπεία με laserCO2 είναι ευρέως διαδεδομένη;

Λόγω του διπλού αποτελέσματος φυσικά. Η λειτουργία της μεθόδου αυτής είναι διττή: Από την μία αποκαθιστά και από την άλλη προκαλεί μια φυσική σύσφιξη του δέρματος, χωρίς την επέμβαση οποιουδήποτε άλλου ιατρικού εργαλείου.

Με την εφαρμογή της μεθόδου σε ευαίσθητες περιοχές που ο πελάτης επιφυλακτικά θα επέτρεπε όποια παρέμβαση, όπως είναι ο λαιμός και οι επιθηλιακοί ιστοί του στήθους, δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος τα χαμόγελα στα ικανοποιημένα πρόσωπα φανερώνουν την απόδοση και την επαναφορά της φυσικής λάμψης.

Η ανανέωση των κυττάρων συνεχίζεται απρόσκοπτα από την στιγμή που βγαίνει ο πελάτης από το πιστοποιημένο κέντρο ή τον δερματολόγο.

Τα σημεία που προσβλήθηκαν επουλώνονται ραγδαία με την διείσδυση του laser, με την βοήθεια του οποίου ο ειδικός επιλέγει τόσο το βάθος της διείσδυσης, αφήνοντας ανέπαφες τις υγιείς στοίβες των κυττάρων. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα τα ενοχλητικά σημάδια εξαφανίζονται και η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται με χαρά και ανακούφιση.

Ποιες σημαντικές πληροφορίες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εφαρμογή της θεραπείας LaserCO2;

Είτε επιλέξει κάποιος μεμονωμένη ή συνδυαστική θεραπεία, τα αποτελέσματα φαίνονται ξεκάθαρα μέσα σε ένα μήνα με την ολοκλήρωση τουλάχιστον τριών συνεδριών, που κρατούν το πολύ μια ώρα ή και λιγότερο.

Με το πέρας της δεν υπάρχουν ιδιαίτερες παρενέργειες και η πιθανή αίσθηση ότι το δέρμα καίει στην περιοχή που επέμβηκε το laser , αντιμετωπίζεται άμεσα με μια αλοιφή, που θα δροσίσει την περιοχή.

Είναι σημαντικό όμως λόγω της φύσης της θεραπείας να μην συνίσταται η διεκπεραίωσή της τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η προστασία από την ζέστη και τον καύσωνα αποτελεί προτεραιότητα.

Η θεραπεία αυτή είναι καλό να αποφεύγεται σε περιπτώσεις σοβαρής δερματίτιδας, έρπη ή οξέων αλλεργιών , που χρειάζονται πιθανόν άλλου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει έναν επιθετικό τύπο θεραπείας, δηλαδή λιγότερες συνεδρίες, οι ειδικοί συμβουλεύουν μια ολιγοήμερη παραμονή στο σπίτι και χρήση αντηλιακών με δείκτη τουλάχιστον 30.

To κόστος μπορεί να φθάσει ως και τα 100 με 150€, η διάρκεια της συγκεκριμένης επαναστατικής τεχνικής όμως αποζημιώνει τον κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη που θα επέλεγε άλλου τύπου θεραπείες με περισσότερες συνεδρίες.

Πως ο αυτόλογος βιολογικός παράγοντας PRP ενισχύει δραστικά την θεραπεία LaserCO2;

Ο παράγονταςPRP (PlateletRichPlasmaστα αγγλικά ή αλλιώς «Πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια» στα ελληνικά) μπορεί να συσταθεί ως παράγοντας ενίσχυσης της θεραπείας LaserCO2 και της ταχύτερης ανάρρωσης.

Γίνεται μπροστά στον ασθενή με χρήση δικού του υγιούς δείγματος αιμοπεταλίων, το οποίο συλλέγεται ανώδυνα, και αποστειρώνεται για να προστεθεί στις κατεστραμμένες περιοχές, χωρίς κανέναν κίνδυνο εξωτερικής μόλυνσης ή μετάδοσης ασθένειας, αφού προέρχεται από τον οργανισμό του ίδιου του πελάτη.

Τα υγιή αιμοπετάλια απομονώνονται και συλλέγονται με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος φυγοκέντρησης είτε πριν ή κατά την διάρκεια οποιασδήποτε επέμβασης με Laser.

Το αποτέλεσμα: Λείανση και φωτεινότητα του δέρματος με το πέρας της πρώτης κιόλας επίσκεψης.

Υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες

Είναι σαφές ότι η σύσφιξη του δέρματος ακολουθεί την σωστή ενυδάτωση. Και αυτό γιατι το δέρμα μετά από την επαναφορά του χρειάζεται να διατηρηθεί σε ένα υγρό και θρεπτικό περιβάλλον προστασίας.

Το υαλουρονικό οξύ και οι βιταμίνες είτε με την μορφή εξωτερικών κρεμών και συσκευασιών ή με την προσθήκη μιας ενδεδειγμένης μεσοθεραπείας, μπορούν να ολοκληρώσουν και να σιγουρέψουν το βέβαιο αποτέλεσμα των θεραπειών Laser.

Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται ουσιαστικά η επίδραση της αρχικής θεραπείας, η διάρκεια της οποίας δεν ξεπερνά τους τρείς μήνες σε σταθερές και τους έξη σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει έτσι κι αλλιώς στο δέρμα και επεμβαίνει ανάμεσα στους ιστούς ενυδατώνοντάς τους και αναζωογονώντας τους. Έτσι δικαιολογείται και η απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας του κουρασμένου από την ακμή και άλλες παθήσεις οργανισμού.

Γραμματική Μαργαρώνη

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

www.skinmed.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλα τα ύποπτα σημάδια της πνευμονίας!

Ναι ή όχι στο σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Το μυστικό του χαλβά: Δέκα οφέλη υγείας

Ποιες τροφές ''ρίχνουν'' τη χοληστερίνη;