Δείτε τι προκαλούν τα ψηλά τακούνια στα πόδια σας!

  • Iatropedia
Η ομορφιά θέλει θυσίες... λέει η παροιμία. Τα ψηλά τακούνια και οι γόβες στιλέτο μπορεί να είναι μόδα αλλά ενοχοποιούνται για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων στις γυναίκες. Δείτε τι προκαλούν!

Tα τακούνια είναι όλο και ψηλότερα,» λέει η Χίλαρι Brenner, DPM ποδίατρος, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τα υπερ-ψηλά τακούνια.Όπως αναφέρει μπορεί να προκαλέσει από διαστρέμματα αστραγάλου μέχρι χρόνιο πόνο.

Το άκαμπτο υλικό πιέζει το πόδι προκαλώντας πίεση φουσκάλες, πρήξιμο, θυλακίτιδα, ακόμη και τον πόνο στον αχίλλειο τένοντα.

Επίσης τα εξαιρετικά ψηλά τακούνια προακλούν αφύσικη πίεση στα πόδια με συνέπεια να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα οστά ή στα νεύρα που ταπεριβάλλουν.

Τα χαμηλά

Η στροφή σε χαμηλότερα τακούνια θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα. Οι ειδικοί συστήνουν το ύψος του τακουνιού να μην είναι παραπάνω από δύο πόντους.

Πρόβλημα στον αστράγαλο ή διαστρέμματα

Όλα τα ψηλά τακούνια είναι η κύρια αιτία ενός διαστρέμματος στον αστράγαλο. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι το πλευρικό διάστρεμμα, που μπορεί να σχίσει τους συνδέσμους.

Γόβες στιλέτο

Παρά το γεγονός ότι όλα τα ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσπουν προβλήματα, τα εξαιρετικά στενά τακούνια τα ονομαζόμενα και στιλέτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πιο σταθερό

Το ογκώδες τακούνι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και διανέμει το βάρος σας πιο ομοιόμορφα. Αυτά τα παπούτσια κάνουν τα πόδια πολύ πιο σταθερό σε σύγκριση με το τακούνι στιλέτο.