Δείτε ποιες είναι οι συχνές δερματικές παθήσεις!

  • Iatropedia
Εμφανίζονται από το πουθενά. Συνήθως προκαλούν πανικό στους πάσχοντες αφού δεν είναι γνωστή η αιτία που τις προκάλεσε. Ο λόγος για τις δερματικές παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν έναν στους πέντε συμπολίτες μας. ΠΟιες είναι οι πιο συχνές δερματικές παθήσεις; Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα; Απαντήσεις σε αυτα και σε άλλα ερωτήματα στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Ατοπική δερματίτιδα

Δερματικά εξανθήματα μπορεί να προκύψουν από μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων, διάφορα αλλεργιογόνα, διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και κάποια φάρμακα.

Μία από τις πιο συχνές διαταραχές του δέρματος που προκαλεί ένα εξάνθημα είναι η ατοπική δερματίτιδα γνωστή ως έκζεμα.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια συνεχής (χρόνια) πάθηση που προκαλεί φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος. Πιο συχνά εμφανίζεται ως κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, τον κορμό ή τα άκρα.

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της αποφύγετε:

σκληρά σαπούνια και απορρυπαντικά ή άλλα ερεθιστικά

χρησιμοποιήστε κρέμες ή λοσιόν, ώστε να μειώσετε τα συμπτώματα τον κίνδυνο ξεσπασμάτων. Φαρμακευτικές κρέμες ή αλοιφές μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα.

Δερματίτιδα εξ επαφής

Η ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής (Α) συνήθως παράγει ένα ξηρό, φολιδωτό, μη κνησμώδες εξάνθημα. Η έκθεση σε χημικές ουσίες, όπως τα προϊόντα καθαρισμού ή βιομηχανικά χημικά, προκαλεί αυτή την κατάσταση.

Περιοχές με λεπτότερο δέρμα, όπως τα βλέφαρα, είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν. Η σοβαρότητα της αντίδρασης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη διάρκεια της έκθεσης.

Αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα, κόκκινο εξάνθημα και μερικές φορές φουσκάλες. Κοινή προκαλούν αλλεργίες παράγοντες (αλλεργιογόνα) περιλαμβάνουν λατέξ, το νικέλιο και δηλητηριώδης κισσός. Αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής αναπτύσσεται μετά την αρχική έκθεση σας στο αλλεργιογόνο.

Αποφεύγοντας το αλλεργιογόνο μπορεί το εξάνθημα να θεραπευτεί ενώ τα φάρμακα μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα.

Φαρμακευτικό εξάνθημα

Ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, Συνήθεις ύποπτοι είναι τα αντιβιοτικά, φ και διουρητικά.Ορισμένα φάρμακα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν εξάνθημα εάν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Ένα φαρμακευτικό εξάνθημα, που συνήθως αρχίζει μέσα στην πρώτη εβδομάδα της λήψης ενός νέου φαρμάκου, συχνά ξεκινά ως διακριτές κόκκινες κηλίδες που εξαπλώνονται, που καλύπτουν μεγάλες περιοχές του σώματος. Το εξάνθημα συνήθως υποχωρεί μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Ένα φαρμακευτικό εξάνθημα σπάνια μπορεί να είναι μέρος μιας πιο σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα και σε άλλα όργανα. Αυτές οι σοβαρές αντιδράσεις απαιτούν επείγουσα περίθαλψη.

Εξάνθημα από ιδρώτα

Το εξάνθημα αυτό συμβαίνει όταν η ροή του ιδρώτα εμποδίζεται. Οι αιτίες είναι ο θερμόςή υγρός καιρός, αλλά και τα στενά ρούχα.

Η αλαλεργία αυτή δεν είναι σοβαρή και συνήθως υποχωρεί από μόνη της. Μπορείτε να αποτρέψετε την εκδήλωση εξανθήματος θερμότητας φορώντας χαλαρά, ελαφριά ρούχα και αποφεύγοντας την υπερβολική θερμότητα και την υγρασία όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε…φαγούρα;

Άλλαξε σχολείο εξαιτίας μιας δερματικής ασθένειας- ΒΙΝΤΕΟ