Δύο συναρμόδια υπουργεία συνιστούν: Μην ανάψετε τζάκια! Κάντε παγωμένα Χριστούγεννα!

  • Iatropedia
Χριστούγεννα μέσα στο κρύο περνούν και φέτος οι κάτοικοι της χώρας καθώς, όπως όλα δείχνουν, ελάχιστοι προμηθεύτηκαν πετρέλαιο και ακόμα λιγότεροι χρησιμοποιούν αρκετές ώρες την ημέρα θερμαντικά μέσα με ρεύμα για να ζεστάνουν τις οικίες τους ενόψει των γιορτών και της υγρασίας που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Με ξυλόσομπες και τζάκια προσπαθούν να ζεσταθούν οι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων για άλλον έναν χειμώνα και τα αποτελέσματα είναι η συσσώρευση αιθαλομίχλης που κάνει την ζωή στις πόλεις ακόμα πιο αποπνικτική…

Με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφέρουν ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από Τρίτη 23 Δεκεμβρίου ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης». Και συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών καθώς «με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

Η υγεία όλων θα είχε να ωφεληθεί τα μέγιστα αν δίνονταν σοβαρά κίνητρα για την αλλαγή κάθε λέβητα πετρελαίου σε φυσικού αερίου και εξίσου σοβαρά κίνητρα ώστε οι πολίτες να ανάβουν και πάλι τα καλοριφέρ στις πολυκατοικίες και τα σπίτια τους. Όσο η οικονομική κρίση βουλιάζει την χώρα σε ανέχεια και μιζέρια, τόσο οι πολίτες θα περνούν κρύα Χριστούγεννα!