Δείκτης υγείας οι κινήσεις των εμβρύων: 3D ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Από την κοιλιά της μάνας τους τα έμβρυα έχουν αναπτυγμένη την αφή, ενώ οι κινήσεις των χεριών τους μπορεί να είναι ένας δείκτης του πόσο καλά αναπτύσσονται σωματικά και ψυχολογικά πριν γεννηθούν. Για πρώτη φορά, οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα έμβρυα ήταν σε θέση να αντιδρούν στα διάφορα ερεθίσματα ενώ στα μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης η κίνηση των χεριών προς τα στόματα τους αποτελεί μια πιθανή ένδειξη ότι τα μωρά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Δρ Nadja Reissland : «η επαφή του προσώπου και του στόματος με τα δάχτυλα των εμβρύων είναι ένας δείκτης ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Ο Δρ Reissland και η ομάδα του χρησιμοποίησαν υπερηχογραφήματα '4 D '- 3D σαρώσεις που μπορούν σε πραγματικό χρόνο να αποτυπώσουν την εικόνα των εμβρύων που βρίσκονταν μεταξύ της 24 και 36η εβδομάδας της κύησης.

Εδώ, ένα έμβρυο 32 εβδομάδων μπορεί να ανοίγει το στόμα του και μετά να βάζει το χέρι του.

Και τα αγόρια και τα κορίτσια έδειξαν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Στο πρώιμο στάδιο της κύησης οι επιστήμονες έβλεπαν τα μωρά να αγγίζουν το επάνω μέρος από τα κεφαλάκια τους και στη συνέχεια έπιαναν με τα δαχτυλάκια τα χειλάκια τους.

Ωστόσο στην 36η εβδομάδα η πλειοψηφία των εμβρύων άνοιγε τα στόμα τους κίνηση η οποία αυξάνονταν καθώς μεγάλωναν μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους.

Το έμβρυο ανοίγει το στόμα του (32 εβδομάδες)

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κινήσεις αυτές δηλαδή το άνοιγμα το στόματος πριν από το πιπίλισμα του δαχτύλου ή τον αντίχειρα,καταδεικνύει το ρθυμό ανάπτυξης τους.

Όταν νυστάζει χασμουριέται

Σύμφωνα με τον Δρ Reissland «τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε τα μωρά είναι έτοιμα να ενταχθούν στο περιβάλλον ειδικά αν έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Τα δάκτυλα σε στόμα.

Από την πλευρά του ο Brian Francis, καθηγητής Κοινωνικής Στατιστικής στο Lancaster, πρόσθεσε:

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, η μελλοντική έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση για το πώς το παιδί είναι έτοιμο πριν από τη γέννηση του να ενταχθεί στο κοινωνικό περιβάλλον ώστε να είναι έτοιμο να τραφεί από το στήθος της μητέρας του ή το μπιμπερό.

Μια αλληλουχία αντίδρασης στόματος και χεριών ενός εμβρύου μόλις 25 εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδιάβαστοι στο ..σεξ οι έφηβοι!

Όταν η δουλειά μας βγάζει νοκ άουτ! Σύνδρομο burnout

Super foods η κολοκύθα της Σταχτοπούτας!

Βγάλτε με…υγεία τα ρούχα από την ναφθαλίνη!