Διαβάστε πως μπορείτε να ζεσταθείτε τώρα με τα κρύα

  • Iatropedia
Ο καιρός αγριεύει και ώρα του ήταν, αφού ήδη έχουμε μπει στο Χειμώνα. Βέβαια η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει να έχουμε συνέχεια ανοιχτά τα σώματα του καλοριφέρ στο σπίτι για να νιώσουμε λίγη ζεστασιά. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα παγώσουμε; Όχι, υπάρχει λύση. Και μάλιστα μια λύση δίχως κανένα οικονομικό κόστος. Το όνομα της είναι “νοσταλγία”. Μην σας παραξενεύει. Διαβάστε πως η νοσταλγία μπορεί να ζεστάνει το κορμί μας αυτές τις κρύες ημέρες.

Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νοσταλγικά συναισθήματα μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και να μας ζεστάνουν. Δηλαδή όταν σκεφτόμαστε κάτι ή κάποιον με νοσταλγία δεν θα ζεστάνουμε μόνο την καρδιά μας (μεταφορικά) αλλά και το κορμί μας (κυριολεκτικά).

Ο δρ. Τιμ Γουάιλσταντ και η ομάδα του από το πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο περιοδικό “Emotion” και ύστερα από πειράματα που έκαναν διαπίστωσαν ότι η νοσταλγία επιδρά στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος και την αυξάνει.

Όσο μάλιστα πιο γλυκιά και τρυφερή είναι η νοσταλγία, τόσο μεγαλύτερη θερμότητα δημιουργεί σε κάποιον. Ξέχωρα δε που η γλυκιά νοσταλγία προφυλάσσει και από τα αρνητικά συναισθήματα. Ανάμεσα στους εθελοντές του πειράματος πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν πως ακόμη και σε ένα κρύο δωμάτιο (λόγω έλλειψης θέρμανσης), όταν νοσταλγούσαν κάτι με τη σκέψη τους, τότε ένιωθαν ακόμη και το περιβάλλον πιο ζεστό.

Ένα από τα πειράματα ήταν οι εθελοντές να βουτήξουν το χέρι τους σε παγωμένο νερό για όση ώρα αντέξουν. Όπως δήλωσαν όσοι την ώρα που βουτούσαν το χέρι τους στο παγωμένο νερό σκέφτονταν κάποιο πρόσωπο ή μια κατάσταση με νοσταλγία, άντεχαν το κρύο, πολύ περισσότερο από τους άλλους.

Ο χιονιάς έρχεται λοιπόν οι θερμοκρασίες θα πέσουν και άλλο, οπότε ανακαλέστε όλες τις όμορφες σκέψεις από το μυαλό σας και προετοιμαστείτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

οι λυκάνθρωποι δεν βγαίνουν με την πανσέληνο

τι πρέπει να κάνετε όταν τα παιδιά σας είναι θύματα ενδοσχολικής βίας

έφηβοι ντοπάρονται για να δώσουν εξετάσεις στο πανεπιστήμιο

η ταχύρυθμη εκμάθιση μιας ξένης γλώσσας μας προστατεύει από το αλτσχάιμερ

διαβάστε ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού- δεν θα τυφλωθείτε