Διάγνωση για Αλτσχάιμερ με ένα απλό τεστ αίματος

  • Iatropedia
Όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί η νόσος Αλτσχάιμερ, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιβραδυνθεί ή και να αναχαιτιστεί η νόσος. Μέχρι σήμερα πάντως, οι μέθοδοι διάγνωσης που υπάρχουν, είναι δαπανηρές. Οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητούν φθηνότερες, ευκολότερες, αλλά εξίσου αξιόπιστες λύσεις.

Αυστραλοί επιστήμονες από το Newcastle της Αυστραλίας, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μέθοδο διάγνωσης του Αλτσχάιμερ, που θα γίνεται με μια εξέταση αίματος, η οποία θα συμπληρώνει την εγκεφαλική απεικόνιση. “Εντοπίζουμε τη νόσο πολύ αργά με τις απεικονιστικές τεχνικές”, είπε ο επικεφαλής των ερευνών Πάμπλο Μοσκάτο. ¨”Οταν έχει συντελεστεί μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο κάποιου, είναι απίθανο να βρούμε λύση”. Στόχος των επιστημόνων είναι να βρεθεί μια εξέταση αίματος που θα κοστίζει 50 δολάρια και θα είναι υψηλής ακριβείας.

“Αν εντοπίσουμε τη νόσο εγκαίρως, τότε υπάρχει η πιθανότητα της φαρμακευτικής παρέμβασης γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες θα 'αντιληφθούν ότι υπάρχει αγορά και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα φάρμακο”, εξήγησε ο καθηγητής Μοσκάτο. Σε έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Δημόσιας Επιστημονικής Βιβλιοθήκης, ONE, η επιστημονική ομάδα αναφέρεται στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στην κατασκευή μιας φθηνής εξέτασης αίματος σε δύο φάσεις που μπορεί να καθορίσει αν μια ήπια νοητική εξασθένηση πρόκειται να εξελιχθεί σε Αλτσχάιμερ.

“Εξετάζουμε τους δείκτες ανά ζεύγη. Η καλύτερη δυνατή μέτρηση γίνεται με την απεικόνιση των δεικτών στην αρχή της νόσου και στη συνέχεια ύστερα από 12 μήνες. Έπειτα συγκρίνουμε τις αποκλίσεις ανάμεσα στα ζευγάρια των πρωτεϊνών στο διάστημα αυτό των 12 μηνών”, λέει ο Μοσκάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τη νόσο Πάρκινσον στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

με ηλεκτροσόκ βελτιώνουν τη μνήμη και ελπίζουν να αντιμετωπίσουν το αλτσχάιμερ

κύτταρο – κύτταρο καταστρέφει τον εγκέφαλο το Αλτσχάιμερ

φως στα μαγικά μυστήρια του εγκεφάλου, ρίχνει έλληνας επιστήμονας

Άνοια: συμπτώματα και αιτίες

Τι λέει ο Έλληνας επιστήμονας που πολεμά το Αλτσχάιμερ επί 25 χρόνια