«Δεν καπνίζω. Επιλέγω τη Ζωή!!!»: Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γ.Α.Ν.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα, την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 17:00-21:00, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειές του και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα και χαιρετισμούς των κ.κ. Ζωής Γραμματόγλου, προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλους Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. & Καίτης Αποστολίδου, προέδρου Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ., αντιπροέδρου ECPC, European Cancer Patient Coalition.

Η έναρξη της επιστημονικής ενότητας θα πραγματοποιηθεί με την ομιλία του κ. Αθανάσιου Ζέτου, Πνευμονολόγου, Επιμελητή Α’, Πνευμονολογική Κλινική Νοσοκομείου Γ.Α.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνού, εκτός του καρκίνου του πνεύμονα και θα ακολουθήσει η παρουσίαση της κας Ελένης Γαλάνη, Παθολόγου – Ογκολόγου, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών,  Senior Clinical Fellow, Guy’s and St Thomas Hospital, London, με θέμα ομιλίας: «Κάπνισμα, Καρκίνος Πνεύμονα & Γυναίκα & Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου».

Τη σκυτάλη θα λάβει η κα Δανάη Μπισιρτζόγλου, MD, PhD, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’, Πνευμονολογική Κλινική, Γ.Α.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», η οποία θα αναφερθεί στην Διακοπή του Καπνίσματος και θα συνεχίσει η κα Έλενα Λινάρδου, PhD Imperial College London, Παθολόγος Ογκολόγος, Αν. Διευθύντρια Α’ Ογκολογική Κλινική, Νοσοκομείο Metropolitan, η οποία και θα εστιάσει στο ρόλο της Ανοσοθεραπείας & των Βιοδεικτών στον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσία της κας Ελένης Παπαφράγκου, ασθενούς, η οποία θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τον συντονισμό της Επιστημονικής Ημερίδας θα αναλάβουν οι κ.κ. Γεώργιος Πολίτης, Συντονιστής – Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Γ.Α.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα παραστεί ως Προεδρείο σε όλες τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης & Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Γ.Α.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα παραστεί ως Σχολιαστής.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για το κοινό και θα δίδονται ιατρικές γνωματεύσεις.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την επίσημη χορηγία των Bristol-Myers Squibb, GENESIS Pharma,  ROCHE HELLAS Α.Ε. & ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ.