DEMO ABEE: Νέο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ εντός του 2017 κατάφερε να λανσάρει επιτυχώς το πρώτο γεννόσημο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα, (λυόφυλλο προϊόν), στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία. Πανευρωπαϊκά το εν λόγω φαρμακευτικό προϊόν αποτελεί το μοναδικό γενόσημο του αντίστοιχου πρωτοτύπου ενώ κατατάσσεται στην κατηγορία σκευασμάτων εμπλουτισμού της παρεντερικής διατροφής.

Περιέχει 12 βιταμίνες (A,D3, E,C,B1,B2, Β3,Β5, B6, Β7,Β9,B12) και ενδείκνυται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών ασθενών που είτε έχουν έλλειψη βιταμινών, είτε δεν μπορούν να λάβουν τροφή από το στόμα.

Μεγάλη εμπειρία

Η DEMO αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στα ενέσιμα σκευάσματα, κατάφερε να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα και την δυσκολία στην ανάπτυξη και στην παραγωγή του, με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική φαρμακοβιομηχανία που διαθέτει το προϊόν πανευρωπαϊκά.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η παγκόσμια αγορά της παρεντερικής διατροφής υπολογίζεται στα 4,6 δισεκ. US$. ενώ η αγορά στην Ευρώπη εκτιμάται στο 15% της παγκόσμιας, δηλαδή στα 700 έως 900 εκατ. €