Χριστούγεννα με λαμπερό χαμόγελο σε ένα ραντεβού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μας λείπει το χαμόγελο που είναι συνέπεια της καλής ψυχολογίας μας. Αλλά αντίθετα με ό,τι συμβαίνει, μπορούμε με ένα ανανεωμένο χαμόγελο να αισθανθούμε καλύτερα . Για ένα όμορφο χαμόγελο δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε πολύ χρήμα.

Ακόμα και μέσα σε ένα ραντεβού μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο με οδοντιατρικές τεχνικές ανώδυνες και γρήγορες. Οι αιτίες που προκαλούν δυσχρωμίες μπορεί με ενημέρωση και πρόληψη του ασθενούς να αποφευχθούν. Ακόμη και αν οι δυσχρωμίες είναι μόνιμες, ο οδοντίατρος έχει την δυνατότητα με συντηρητικές μεθόδους γρήγορες και άμεσες να αλλάζει επί το λευκότερο το χρώμα των δοντιών με μόνιμο αποτέλεσμα, επισημαίνει η Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος (athenslifesmile.gr/) ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική:

1.                   Αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών μας στον καθαρισμό  με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών (1 ραντεβού).

2.                  Μόνιμη αλλαγή του χρώματος  και της αρχιτεκτονικής των δοντιών με όψεις ρητίνης – lifting δοντιών (1 ραντεβού) με μόνιμο αποτέλεσμα ανώδυνα.

·                     Σε αραιά δόντια που μπορούμε να τα ενώσουμε.

·                     Σε μικρά να τα μεγαλώσουμε.

·                     Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα.

·                     Σε πρόσθια δόντια με  σφραγίσματα.

·                     Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Επιλέγεται το καταλληλότερο χρώμα  σε σχέση με το κάθε  πρόσωπο ξεχωριστά.

·                     Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια.

·                     Σε δόντια νεογιλά (παιδικά) με καλή στήριξη  σε ενήλικες.

·                     Σε δόντια με αποτριβές που έχει μειωθεί το μέγεθος των δοντιών καθώς και σπασίματα.

·                     Όταν δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα της  λεύκανσης.

·                     Σε διόρθωση σύγκλεισης. Σύγκλειση  είναι η σχέση των δοντιών της επάνω με την κάτω γνάθο.

·                     Σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν από την γέννηση ελλείψεις δοντιών.

 

3.                  Μη μόνιμη αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών  με λευκάνσεις με laser σε (1 ραντεβού). Οι λευκάνσεις γίνονται μόνο από οδοντίατρο.

Υπάρχουν 2 τρόποι. Η λεύκανση στον οδοντίατρο που γίνεται σε 1 ραντεβού περίπου ½ ώρας με laser  , καθώς και η λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι. Όσον αφορά τα απονευρωμένα δόντια, τοποθετεί ο οδοντίατρος μέσα στο δόντι (μυλικό θάλαμο) υλικό λευκαντικό και με το φως ή το laser σε μία επίσκεψη λευκαίνει το δόντι ή  αφήνει εάν χρειασθεί το υλικό για κάποιες μέρες στο δόντι μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Συνήθως με τις λευκάνσεις  είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών 5-7 τόνους. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί 1 φορά τον χρόνο πάντα υπό την επίβλεψη οδοντιάτρου.

4.      Μεταβατικές εργασίες από το 1ο ραντεβού σαν τις τελικές αποκαταστάσεις όταν λείπουν δόντια.

Οι μεταβατικές εργασίες είναι δόντια με σχήμα και εμφάνιση σαν τα      κανονικά δόντια που αντικαθιστούν κακότεχνες προσθετικές εργασίες ή αποκαθιστούν σε 1η φάση ελλείψεις δοντιών ή δόντια που πρέπει να αποκατασταθούν με προσθετικές εργασίες.

«Από το 1ο ραντεβού  μπορεί  να  ολοκληρωθεί  το χαμόγελο του ασθενή  με  τις μεταβατικές εργασίες, έτσι ώστε ο ασθενής να αισθάνεται την ασφάλεια για την αποκατάσταση του στόματός του γνωρίζοντας πως θα είναι πριν να τελειώσει καθώς και πώς θα είναι οι τελικές προσθετικές αποκαταστάσεις», καταλήγει η κα Κωστομοίρη.