Χάστε πόντους σε κοιλιά και γλουτούς τρώγοντας σοκολάτα!

  • Iatropedia
Διακαής πόθος κάθε γυναίκας αλλά και άνδρα είναι η απώλεια κιλών χωρίς εξαντλητικές δίαιτες. Πλέον το όνειρο αυτό γίνεται πραγματικότητα αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως χάρη σε δυο συστατικά που περιέχει η σοκολάτα μπορεί να μειωθεί η συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά και στους γοφούς.

Του Πέτρου Γεωργιτσογιαννάκου ιατρού

Μειώνει τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά και τους γοφούς

Η σχέση σοκολάτας και παχυσαρκίας, δεν είναι πάντα επικίνδυνη. Αυτό αποδεικνύεται από μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition που ρίχνει φως σε ένα ελάχιστα γνωστό δυναμικό της «τροφής των θεών » , εφεύρεση αποδίδεται ιστορικά στους Αζτέκους.

Η σοκολάτα θα σας κάνει να χάσετε βάρος, αλλά όχι με την έννοια ότι φαντάζονται οι λαίμαργοι, δηλαδή όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο χάνετε βάρος – θαύμα που στα νόστιμα πράγματα που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Η σοκολάτα λόγω της σύνθεσής της (λίπη και αντιοξειδωτικά) και χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση έχει δύο θετικά αποτελέσματα που βοηθούν την κατανομή του σωματικού λίπους, αποφεύγοντας τη συσσώρευση εκεί όπου είναι αντιαισθητικό (στην κοιλιά και τους γοφούς) και επιζήμιο ( για την καρδιά ).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, παρακολουθώντας την κατανάλωσή της από 1500 έφηβους, ότι η συνήθεια του φαγητού είναι αντιστρόφως ανάλογη με το σωματικό λίπος. Το καθόρισαν στα πλαίσια του προγράμματος HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence), ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τη συμμετοχή έξι χώρων, αποδεικνύοντας με την χρήση κάποιων συγκεκριμένων δεικτών όπως τον υπολογισμό δείκτη μάζας σώματος, την περίμετρο της μέσης και μια φυσική ανάλυση ότι οι έφηβοι καταναλωτές δεν είχαν επιπτώσεις από την λαιμαργία τους.

Πόση σοκολάτα; 45 γραμμάρια προστατεύουν από εγκεφαλικό επεισόδιο

Η σχέση , υποθέτουν οι ερευνητές , είναι να βρεθεί η κατάλληλη ποσότητα των αντιοξειδωτικών που περιέχονται στην σοκολάτα. Αυτά, μειώνουν το σχηματισμό του λευκού λίπους (το πιο δύσκολο να «καεί») και συμβάλλουν υπέρ μιας καλύτερης κατανομής του καφέ λίπους (το «καλό» λίπος, το οποίο καταναλώνεται ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην εξωτερική θερμοκρασία).

Πέτρος Γεωργιτσογιαννάκος Ιατρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε να μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;

Οι νότες γιατρεύουν την καρδιά!

Πως το παιδί γίνεται ένας μικρός Πικάσο

Ποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά στα ελληνόπουλα;