Χάσετε θερμίδες βλέποντας θρίλερ- δείτε τη λίστα των θρίλερ

  • Iatropedia
Και όμως έρευνα απέδειξε πως όταν κάποιος παρακολουθεί μια ταινία θρίλερ, χάνει θερμίδες σαν να περπατάει. Προσοχή όμως, θερμίδες χάνετε μόνο όταν βλέπετε θρίλερ και όχι κάποια άλλη ταινία, π.χ αστυνομική, ή κωμωδία. Το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά και τη λίστα με τα θρίλερ που όταν τα βλέπεις χάνεις θερμίδες σας παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως...

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Westminster στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν πως το να βλέπει κάποιος μια ταινία τρόμου, είναι ουσιαστικά καλό για τον οργανισμό, αφού έτσι χάνουμε θερμίδες. Η ποσότητα θερμίδων που χάνει κάποιος είναι ίση με τις θερμίδες μιας μικρής διαιτητικής μπάρας σοκολάτας, δηλαδή γύρω στις 75 θερμίδες.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Όταν βλέπουμε θρίλερ, οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί γρηγορότερα, και ολόκληρο το κορμί να βιώνει μια έκρηξη αδρεναλίνης. Η έκρηξη αυτή αυξάνει και επιταχύνει τον βασικό μεταβολισμό με αποτέλεσμα ακόμη και στον καναπέ που καθόμαστε και βλέπουμε την ταινία τρόμου, να χάνουμε θερμίδες.

Ο λέκτορας του πανεπιστημίου δρ Ρίτσαρντ Μακένζι, δήλωσε χαριτολογώντας πως: “αν κάποιος τα σαββατοκύριακα, ή τις αργίες παίρνει dvd με θρίλερ και τα βλέπει όλη την ημέρα, θα χάσει τόσες θερμίδες όσο να έκανε εξουθενωτική άσκηση σε γυμναστήριο”

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν και ποια θρίλερ βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Σας τα παρουσιάζουμε:

– the shining 184 θερμίδες

– τα σαγόνια του καρχαρία 164 θερμίδες

– ο εξορκιστής 161 θερμίδες

– allien 152 θερμίδες

– saw 133 θερμίδες

– εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες 118 θερμίδες

– paranormal activity 111 θερμίδες

– blair witch project 107 θερμίδες

– ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι 105 θερμίδες

– rec 101 θερμίδες