Χαμός στο Facebook: Γυναίκα λέει ότι μολύνθηκε με σαρκοφάγο βακτήριο σε παραλία! [vids]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
βακτήριο
Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για κάποια σοβαρή μόλυνση σε άνθρωπο, μετά από επίσκεψή του σε παραλία ή μετά από κολύμπι στην θάλασσα.

Και με τον τρόπο που εξαπλώνεται μέσω των social media μια οποιαδήποτε είδηση ή καταγγελία, είναι εύκολο να προκληθεί πανικός ακόμα και αν κανείς δεν γνωρίζει όλα τα στοιχεία μιας “υπόθεσης”.

Στην προκειμένη περίπτωση μια γυναίκα από την περιοχή Lumberton στις βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρό δερματικό -και όχι μόνο- πρόβλημα στο πόδι, ενώ ισχυρίζεται με ανάρτηση στο Facebook ότι ήρθε σε επαφή με ένα επικίνδυνο σαρκοφάγο βακτήριο στην διαβόητη παραλία της μικρής πόλης Myrtle Beach στη Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο Facebook από την κόρη της, η Bonita Fetterman βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αφότου ήρθε σε επαφή με ένα βακτήριο που απείλησε τη ζωή της με την σοβαρότητα της μόλυνσης που της προκάλεσε.

Η κόρη της Fetterman, Marsha Barnes Beal, λέει ότι η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη επιλογή της μέχρι να αποκοπεί εντελώς τα βακτηρίδια.

Το βίντεο από την ανάρτηση στο Facebook δείχνει την Fetterman επάνω σε φορείο να μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο UNC.

Οι γιατροί και η τοπική κυβέρνηση της πόλης δεν επιβεβαίωσαν την παρουσία κάποιου σαρκοφάγου βακτηρίου στην παραλία. Εξέδωσαν, ωστόσο, την ακόλουθη ανακοίνωση, όταν είδαν ότι η εν λόγω ανάρτηση στο Facebook εξαπλώθηκε με μεγάλο ρυθμό και έγινε αυτό που λέμε “viral” με πάνω από 72.000 shares από τις 5:00 μ.μ. χθες το απόγευμα:

«Η πόλη του Myrtle Beach γνωρίζει σχετικά με μια ανάρτηση στο Facebook που υποστηρίζει ότι ότι υπάρχουν βακτηριακά θέματα κατά μήκος του Grand Strand. Δεν είχαμε αναφορές και καμία άμεση επαφή για τέτοια θέματα. Η πόλη δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία ή την ημερομηνία οποιουδήποτε τέτοιου περιστατικού. Σε αυτό το σημείο, το μόνο που έχουμε είναι μια δημοσίευση στο Facebook, χωρίς επιβεβαίωση. Η ποιότητα του νερού των παραλιών μας εξετάζεται δύο φορές την εβδομάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν μπορούμε να προσδιορίσουμε πού μπορεί να συνέβη μια τέτοια επαφή με κάποιο βακτήριο, μπορούμε να παραγγείλουμε επιπλέον ελέγχους ποιότητας του νερού, για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση».

Τι είναι αυτό το σαρκοφάγο βακτήριο και τι προκαλεί

Το βακτήριο αυτό, μαζί με περίπου δώδεκα άλλα παρεμφερή, απαντάται φυσικά σε περιοχές με ζεστά, υφάλμυρα νερά με χαμηλή αλατότητα. Περισσότεροι από τους 80.000 άνθρωποι ασθενούν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο επειδή καταναλώνουν ωμά ή μη κατάλληλα μαγειρεμένα θαλασσινά, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

-Νεκροποιητική δερματική βλεννόμυξη. Περισσότεροι από ένας τύπος μύκητα μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη δερματική λοίμωξη, αλλά το πιο κοινό είναι το βακτήριο Rhizopus arrhizus (oryzae).

-Νεκρωτική γαστρεντερίτιδα. Περισσότεροι από ένας τύποι βακτηρίων μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη μόλυνση του δέρματος, αλλά ο στρεπτόκοκκος είναι ο συνηθέστερος. Τον Μάιο του 2012, αυτή η νεκρωτική γαστρεντερίτιδα από το βακτήριο Aeromonas hydrophila ανάγκασε τους γιατρούς να ακρωτηριάσουν τμήματα και των τεσσάρων των άκρων ενός ατόμου από το Snellville των ΗΠΑ, όταν έπεσε στον ποταμό Little Tallapoosa, και ταυτόχρονα έκανε μια ανοιχτή πληγή στο πόδι.

-Το βακτήριο Vibrio vulnificus που ζει σε παράκτια ύδατα προκαλεί ένα είδος μόλυνσης που παίρνει το όνομά του (vibriosis). Συχνά συνδέεται με θανάτους από την κατανάλωση ακατέργαστων οστρακοειδών (συνήθως στρείδια) που μπορεί να μεταφέρουν το βακτήριο, αλλά επίσης ευδοκιμεί στο υφάλμυρο νερό και μπορεί να μολύνει ένα άτομο μέσα από κάποια ανοιχτή πληγή στο δέρμα.

http://www.wtsp.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΟΚ: Νεκρός 31χρονος από σαρκοφάγο βακτήριο – Μολύνθηκε το φρέσκο τατουάζ του – ΠΡΟΣΟΧΗ!

Έπαθε ΑΥΤΟ επειδή έμεινε ξυπόλυτος στο γυμναστήριο – Από τι μολύνθηκε [pics]

Πήγε στην παραλία και κόλλησε σαρκοφάγο βακτήριο – Πώς να προστατευθείτε!

Έπαθε νεκρωτική φλεγμονή από ξύρισμα στο “μπικίνι” – Δείτε πως έγινε! [pics]