Belly button challenge: Γιατί είναι επικίνδυνη η νέα μόδα

  • Iatropedia
Μια νέα μόδα κάνει θραύση στα κοινωνικά δίκτυα στην Κίνα. Χιλιάδες χρήστες ποστάρουν φωτογραφίες όπου προσπαθούν να αγγίξουν τον αφαλό τους πάση θυσία και τις περισσότερες φορές με αλλόκοτο τρόπο!

Το λεγόμενο belly button challenge έχει αναδειχθεί σε trending topic, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, καθώς έχει αναφερθεί πάνω από 130 εκατομμύρια φορές από χρήστες της κινεζικής ιστοσελίδας Weibo, ενώ έχει αποτελέσει αφορμή να ξεκινήσουν 104.000 ενεργά νήματα συζήτησης.

Έντονες όμως είναι οι ανησυχίες ότι το νέο challenge προωθεί μια στρεβλή εικόνα σώματος για τις νεαρές κοπέλες.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η μόδα που έχει κατακλύσει την Κίνα μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί πως προωθεί τις διατροφικές διαταραχές και πως «διαστρεβλώνει» τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας.

«Οι παράξενες πόζες και οι φωτογραφίες είναι διασκεδαστικές, όμως μερικές φορές αποτελούν έκφραση ανταγωνιστικότητας ή ανασφάλειας», επισημαίνει η Jolene Tan, εκπρόσωπος του μη κυβερνητικού οργανισμού Aware της Σιγκαπούρης, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Η ειδικός δήλωσε επίσης στο BBC ότι η νέα τάση φαίνεται πως αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να «εξετάζεται εξονυχιστικά το γυναικείο σώμα ώστε να κριθεί εάν είναι 'αρκετά καλό'».

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερες ενέργειες ώστε να προωθήσουμε την αποδοχή της διαφορετικότητας του γυναικείου σώματος», προτρέπει η Tan.

πηγή: BBC