Αυγά που αναπηδούν(!!!) στο βράσιμο προκαλούν στειρότητα στους άνδρες

  • Iatropedia
Ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο πλήττει την Κίνα, με ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις. Αυγά που αναπηδούν μετά το βράσιμο, μπορεί και να προκαλέσουν στείρωση στους άνδρες που θα τα καταναλώσουν. Ήδη οι αρμόδιες αρχές υγείας και υγιεινής της Κίνας διενεργούν έρευνα για το φαινόμενο.

Τα αυγά που τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης τα αποκαλούν “λαστιχένια αυγά” ή “αυγά πινγκ πονγκ”, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι …ψεύτικα. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα: “η έρευνα των αρχών στοχεύει να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες ότι η κατανάλωση τους μπορεί και να προκαλέσει στειρότητα στους άνδρες”

Ωστόσο η σκληρότητα των αυγών μπορεί να οφείλεται και σε φυσικά αίτια και να προκαλείται, όταν οι κότες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τροφής, εμπλουτισμένης με γκοσιπόλη. Η γκοσιπόλη είναι μια τοξική ουσία που βρίσκεται στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου και με την κατανάλωση προσκολλάται στον κρόκο των αυγών. Ο βαμβακόσπορος χρησιμοποιείται στην τροφή των πουλερικών σαν επιπρόσθετη πηγή πρωτεΐνης.

Μεγάλες δόσεις από αυτή την τοξική ουσία μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος. Η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια. Πάντως η ασφάλεια των τροφίμων στην Κίνα, αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα και συχνά πυκνά σημειώνονται διατροφικά σκάνδαλα. Όπως με νοθευμένο λάδι, με μολυσμένο γάλα και με καρπούζια που… εκρήγνυνται εξαιτίας των υπερβολικών λιπασμάτων.

Το 2008 6 παιδιά πέθαναν και άλλα 300.000 αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν βρεφικό γάλα, η σκόνη του οποίου είχε μολυνθεί με μελαμίνη, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών, λιπασμάτων και καθαριστικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία στην εγκυκλοπάιδεια του iatropedia

το δέρμα καθρέπτης της σεξουαλικής υγείας για τους άνδρες

ΣΕΞ: φάε λάδι και έλα βράδυ

Εγκυμοσύνη: προσοχή στα ωμά τρόφιμα

μεσογειακή διατροφή και η ποιότητα ζωής του παιδιού