Από τι κινδυνεύει μια γυναίκα που κάνει πολύ σεξ;

  • Iatropedia
Ακριβό είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες, όταν κάνουν περισσότερο σεξ από ότι συνήθως και ίσως με μεγαλύτερη ένταση. Μάλιστα, είναι τόσο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες μετά από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, ώστε οι γιατροί πολλές φορές αναφέρονται στην πάθηση και ως η “κυστίτιδα του ταξιδιού του μέλιτος” (honeymoon cystitis).

Εξάλλου η ονομασία αυτή δεν δόθηκε τυχαία καθώς η συχνότητα εμφάνισής της είναι υψηλότερη μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή της γυναίκας, που παραδοσιακά συνέβαινε την πρώτη νύχτα του γάμου, αλλά και μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

Γιατί εμφανίζονται

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Ουρολογικών παθήσεων ΙΜΟΠ εξαιτίας της γυναικείας ανατομίας η ουρήθρα είναι δίπλα από το κόλπο και έτσι είναι πολύ εύκολο να ''εισβάλλουν''μικρόβια πολύ μέσα σε αυτή και στη συνέχεια να εγκατασταθούν την κύστη.

Υπολογίζεται ότι μια στις πέντε γυναίκες θα προσβληθούν από κυστίτιδα τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους.

Περισσότερο επιρρεπείς είναι όσες κάνουν σεξ για πρώτη φορά ή αυτές που κάνουν έντονο σεξ μετά από μακρά αποχή.

Ωστόσο δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις ότι τα προφυλακτικά προσφέρουν προστασία έναντι της κυστίτιδας του μήνα του μέλιτος.

Aντίθετα, επισημαίνουν οι ειδικοί οι άνδρες δεν προσβάλλονται από την ασθένεια του μήνα του μέλιτος αφού λόγω '' κατασκευής τους'' έχουν φυσική ανατομική προστασία.

Ύποπτα συμπτώματα

Συχνουρία,

νυκτουρία,

δυσάρεστη οσμή στα ούρα,

τσούξιμο, αίσθημα καύσου και πόνου στην περιοχή της κύστης και στη διάρκεια της ούρησης και ενδεχομένως παρατηρείτε και λίγη

αιματουρία,

Έξυπνα tips να την προλάβετε

Nα πίνετε αρκετό νερό.

Nα επισκέπτεστε την τουαλέτα όποτε νιώθετε την ανάγκη.

Nα τηρείτε σχολαστικά τις κανόνες υγιεινής πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Nα φοράτε καθαρά, βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγετε τα στενά παντελόνια.

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΙΜΟΠ προτείνουν οι γυναίκες να κάνουν μια καλλιέργεια ούρων και αν το κρίνει απαραίτητο ο θεράπων γιατρός θα λάβει κάποιο αντιβιοτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε το παιδί μου έχει φαγούρα εκεί που δεν πρέπει;

Δείτε όλα τα σύγχρονα sex apps!

Πως ''χτυπιέται'' ο πονοκέφαλος;

Από τι κινδυνεύετε όταν δεν κάνετε σεξ!