ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: δείτε πως εκλαμβάνει ο εγκέφαλος μας τις εικόνες γύρω του

  • Iatropedia
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι μέρος ενός πειράματος που έκαναν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις εικόνες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάθε δευτερόλεπτο.

Οι νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου της καλιφόρνια κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν με τη βοήθεια του μαγνητικού τομογράφου, τις οπτικές εικόνες που “παίζονται” μέσα στον εγκέφαλο μας. Τι βλέπουμε εμείς δηλαδή και τι πραγματικά καταγράφει το μυαλό μας και φυσικά πως το καταγράφει.

Το αποτέλεσμα της έρευνας τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να “οπτικοποιήσουν” τις ανθρώπινες σκέψεις. Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι σε λίγα χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορούν να “διαβάζουν” τις ανθρώπινες σκέψεις.

Στο πείραμα οι νευροεπιστήμονες έδειχναν μέσω τηλεοράσεως εικόνες σε έναν άνθρωπο και την ίδια στιγμή κατέγραφαν τη ροή του αίματος του, μέσα στον οπτικό φλοιό του εγκέφαλο του, με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας. Στη συνέχεια πέρασαν τα δεδομένα σε ένα υπερ – κομπιούτερ που τους έδωσε τις εικόνες που θα παρακολουθήσετε.

Η απεικόνιση αυτή θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα για να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις του ανθρώπου και να τις μεταφράσουν. Και όχι μη φοβάστε το αφεντικό σας ή η πεθερά σας δεν μπορούν ακόμη να το κάνουν. Ο εγκέφαλος σας παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό – ακόμη-. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτής όμως, οι επιστήμονες μπορούν να “αναγνορείσουν πώτε κε πος το μιαλώ μας αντηλαμββανεται τα λάθει” ακόμη και τα…ορθογραφικά. Ακριβώς όπως εσείς που διαβάζεται αυτές τις γραμμές τώρα.

Στο βίντεο η αριστερή πλευρά είναι οι πραγματικές εικόνες και στη δεξιά η απεικόνιση των όσων εκλαμβάνει το μυαλό μας και πως εκείνο τα “βλέπει”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μηχάνημα διαβάζει τη σκέψη – ελπίδες για όσους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν

πυροτέχνημα ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τον οργαμό – δείτε το βίντεο

σημείο G και καλύτεροι οργασμοί

δέκα κόλπα για να επανεκκινήσετε τον εγκέφαλο σας