‘Αουτς! Τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα-Προσοχή στα φερμουάρ

  • Iatropedia
Στην κωμωδία “κάτι τρέχει με τη Μαίρη”, ο πρωταγωνιστής Μπεν Στίλερ, βρίσκεται στο μπάνιο του σπιτιού της Κάμερον Ντίαζ, λίγο πριν βγουν το πρώτο τους ραντεβού. Κάποια στιγμή και αφού έχει κάνει την ανάγκη του, ανεβάζει το παντελόνι του και ξεκινάει να κουμπώνει το φερμουάρ. Τότε διαδραματίζεται ίσως η πιο κωμική σκηνή της ταινίας, αφού τα γεννητικά όργανα του πρωταγωνιστή εγκλωβίζονται στο φερμουάρ, το οποίο μάλιστα κολλάει και δεν μπορεί ούτε να ανέβει ούτε να κατέβει. Ο πόνος είναι αφόρητος και αναγκάζεται (με τα γεννητικά του όργανα εγκλωβισμένα) να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Αν είχατε γελάσει με τη σκηνή αυτή σας λέμε ότι δεν είναι καθόλου για γέλια. Τουλάχιστον 16.000 άνθρωποι το χρόνο στις ΗΠΑ μεταφέρονται στα νοσοκομεία, από τέτοιου είδους “γελοίους” τραυματισμούς στα γεννητικά τους όργανα....

Οι τραυματισμοί αυτοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «γελοίοι» αφού ευθύνονται ποδήλατα, έπιπλα αλλά και ρουχισμός.Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί εκτός από τον σωματικό τραυματισμό μπορεί να προκληθούν και προβλήματα στο σύστημα αναπαραγωγήςακόμη και ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Μπέντζαμιν Μπρέγιερ, βοηθός καθηγητή Ουρολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η νέα αυτή έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Ουρολογική Επιθεώρηση» (The Journal of Urology) εξετάζει τους τραυματισμούς που προκαλούνται από καταναλωτικά προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Η ομάδα των επιστημόνων, ανέλυσε τα στοιχεία που αναφέρονται στις επισκέψεις στα επείγοντα για τραυματισμούς από καταναλωτικά προϊόντα στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών άνω των 18 ετών κατά το διάστημα 2000-2010. Προέκυψε λοιπόν ότι κάθε χρόνο αυτά τα δέκα έτη, 16.000 άνθρωποι τραυματίζονται στα γεννητικά όργανα με αυτούς τους τρόπους.

Η πιο κοινή αιτία τραυματισμού ήταν τα αθλητικά ατυχήματα. Αυτό περιλαμβάνει το ποδήλατο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το αμερικανικό φούτμπολ και το μπέιζμπολ. Βέβαια πολλοί τραυματιμοίστα γεννητικά όργανα έγιναν από ρουχισμό ή προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο, για παράδειγμα το φερμουάρ του παντελονιού ή η αποτρίχωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ποια είναι τα 8 συχνότερα ατυχήματα στο σεξ

ζωή δίχως σωματικό πόνο- βίντεο

προσοχή στα παιδικά ατυχήματα μέσα στο σπίτι

κλειστήκατε στο ασανσέρ; ψυχραιμία