Αόρατες πληγές του πολέμου

  • Iatropedia
Η ερεύνα έγινε από το Υπουργείο Άμυνας, των ΗΠΑ και είναι βασισμένη στους βετεράνους που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και αφορά την εκτίμηση της κατάστασης της υγείας των και την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων, μετά την επιστροφή στην πατρίδα.

Από τον Οκτώβριο του 2001, περίπου 1.640.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για τη λειτουργία του Enduring Freedom και της απελευθέρωσης του Ιράκ (OEF / OIF) στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αρκετά στοιχεία δείχνουν ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις και η παρατεταμένη καταπολέμηση του άγχους είναι δυσανάλογα υψηλές ως νοσολογικές οντότητες σε σύγκριση με τα σωματικά τραύματα της μάχης από πυροβόλα όπλα. Η συλλογή δεδομένων για τη μελέτη αυτή άρχισε τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2008.

Εν όψει των αυξανόμενων ανησυχιών του Υπουργείου Άμυνας, για την εξέλιξη των προβλημάτων αυτών και την επιβάρυνση της υγειονομικής περίθαλψης των βετεράνων (των OEF / OIF) ,ειδικές ομάδες εργασίας, ανεξάρτητες ομάδες ελέγχου, καθώς και μία Προεδρική Επιτροπή έχουν συγκληθεί για να εξετάσουν την περίθαλψη των τραυματιών του πολέμου.

Οι παραπάνω έχουν επικεντρωθεί σε δύο είδη τραυματισμών, που σχετίζονται με την καταπολέμηση του μετά-τραυματικού στρες και των τραυματικών βλαβών του εγκεφάλου. Και τα δύο επηρεάζουν τη διάθεση, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά, των στρατιωτικών .Επιπλέον όμως, με την αυξανόμενη συχνότητα της αυτοκτονίας και απόπειρας αυτοκτονίας, μεταξύ των επιστρεφόντων βετεράνων, η ανησυχία σχετικά με την άνοδο των περιστατικών κατάθλιψης των στρατιωτικών είναι μεγάλη.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία , τους φορείς παροχής θεραπείας και ιδίως για εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των βετεράνων του έθνους μας» καταλήγει η μελέτη.

Το μετά -τραυματικό στρες και η κατάθλιψη είναι συχνά αόρατα στο μάτι και παραμένουν αόρατα και για τα άλλα μέλη της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα. Είναι οι λεγόμενες αόρατες πληγές του πολέμου.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα για την κατάθλιψη

Δώδεκα παράλογες ιδέες που μας τρελαίνουν

Πόσα ξέρετε για την ψυχική ασθένεια;

Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Έχεις αυπνία;

Κρίσεις πανικού: Αντιμετωπίζονται;

Η κρίση έφερε κατάθλιψη στους Έλληνες