Άνδρες μάθετε να φροντίζετε το δέρμα σας

  • Iatropedia
Όλο και περισσότεροι άνδρες πλέον φροντίζουν την επιδερμίδα τους για να μη ''σπάσει''. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Ζεστό, όχι καυτό ντους

Για το καλό της επιδερμίδας σας είναι καλό να μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι προτιμότερο να μην μένετε στο ντους λιγότερο από πέντε λεπτά.

Τα πρόσωπα των ανδρών είναι πιο λιπαρό από ό, τι των γυναικών, αλλά για να αποφύγετε τις ρυτίδες, είναι έξυπνο να χρησιμοποιήστε μια καθημερινή ενυδατική κρέμα.

Αν το πρόσωπό σας είναι ευαίσθητο χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό που είναι απαλό ώστε να μην στεγνώνει το δέρμα σας. Επίσης, αναζητήστε προιόντα που έχουν συστατικά γλυκερίνη ή βαζελίνη, που ενυδατώνει. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, δοκιμάστε ένα καθαριστικό με ευκάλυπτο.

Πριν το ξύρισμα

Για ευκολότερο ξύρισμα, κρατήστε το δέρμα σας υγρό. Αν είστε ευαίσθητοι στα ξυράφια δοκιμάστε ένα τζελ ξυρίσματος αντί για ένα αφρό. Τα νεότερα τζελ μαλακώνουν τις τρίχες ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να προκαλούν ερυθρότητα.

Αποφύγετε aftershaves με βάση το οινόπνευμα, τα οποία μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Τα παραδοσιακά aftershaves είχαν πααρσκευαστεί για να σκοτώσουν τα μικρόβια από τυχόν κοψίματα. Αλλά με τα σημερινή ξυράφια, δεν είναι δυνατό να κόβεστε.

Μετά το ξύρισμα, στεγνώστε – ειδικά τη πιο ευαίσθητη επιδερμίδα απαλά.

Το έντονο τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει και να στεγνώσει το δέρμα

http://www.webmd.com