Αλήθειες και μύθοι για το μέγεθος των…προσόντων!

  • Iatropedia
Η πλειοψηφία δεν το παραδέχεται. Ενδόμυχα όμως οι άνδρες βασανίζονται από ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος των... προσόντων τους. Οι διάφοροι αστικοί μύθοι που διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα, το σύγχρονο life style, έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούν στο ισχυρό φύλο ενοχές ή προβληματισμούς, σχετικά με το ιδανικό μέγεθος.

Μεγάλα πόδια, προικισμένοι άντρες… Ο αστικός μύθος που θέλει τα προσόντα ενός άνδρα να είναι ανάλογα του μεγέθους των ποδιών του, της μύτης του και των χεριών του δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Μελέτη που έγινε με 63 συμμετέχοντες άντρες στον Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «χαλαρή σχέση» μεταξύ του αντρικού μορίου και του ύψους των αντρών ή του μεγέθους των παπουτσιών τους.

«Στο μυαλό των περισσότερων, τον άντρα τον κάνει το… μέγεθος αλλά η αλήθεια είναι πως η αρρενωπότητα και η δύναμη δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος» αποκαλύπτει ο δρ Άιρα Σάρλιπ, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM).

Από την άλλη η άποψη πως το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο «δεν είναι εντελώς μύθευμα», λέει από την πλευρά του ο δρ Πρόστερμαν, ψυχαναλυτής ο οποίος επισημαίνει ότι «υπάρχουν κάποιες γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με μεγάλα προσόντα, κυρίως για ερωτικούς λόγους. Οι γυναίκες αυτές, όμως, είναι πολύ λίγες».

Ποιο μέγεθος θεωρείται το ενδεδειγμένο;

Το μέσο μέγεθος είναι λίγο παραπάνω από 12,7 εκατοστά και η περιφέρειά του είναι 3,81 εκατοστά.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόλις το 15% των ανδρών στις ΗΠΑ έχουν πέος μεγαλύτερο από 14,2 εκατοστά σε στύση.

Τελικά τι μετράει;

Έρευνα που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο συνέδριο της Ένωσης Ψυχολογικών Επιστημών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έδειξε ότι η διάμετρος και όχι το μήκος του παίζει ρόλο στην γυναικεία ευχαρίστηση.

Πρωταθλητές στις επεμβάσεις

Η χώρα όπου γίνονται οι περισσότερες επεμβάσεις αυξητικής πέους είναι η Γερμανία

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες. Το 18% επί του συνόλου των επεμβάσεων αυξητικής πέους σε όλο τον κόσμο γίνεται στη Γερμανία. Ακολουθούν οι Βενεζουέλα, Ισπανία και Μεξικό.

Μήπως να το μαντέψεις;

Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς το μέγεθος του πέους ενός άντρα χωρίς να… το αντικρίσει.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση West African Journal of Medicine έδειξε ότι το μέγεθος του πέους δεν μπορεί να συνδεθεί επιστημονικά με το σωματότυπο του άνδρα.