Αυτό το βίντεο γυναίκας που παθαίνει κρίση επιληψίας έγινε viral – Δείτε γιατί…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρίση επιληψίας
Η Rebecca Montano είναι υπάλληλος καταστήματος στην πόλη Arvada του Κολοράντο στις ΗΠΑ και τις τελευταίες ημέρες έγινε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο μέσα από το βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Όταν παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μια νεαρή μητέρα που είχε πλησιάσει στο ταμείο, δεν έχασε την ψυχραιμία της. Κατάλαβε ότι η γυναίκα θα πάθαινε κάποια είδους κρίση και αμέσως πήρε το μωρό από την αγκαλιά της και το έσωσε από σοβαρό τραυματισμό, ή και χειρότερα…

Δευτερόλεπτα μετά, η νεαρή μητέρα πέφτει στο έδαφος παθαίνοντας όντως κρίση επιληψίας. Η υπάλληλος κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες που έφτασαν σχεδόν αμέσως και, πλέον, η μητέρα και το μωρό είναι ασφαλείς και υγιείς.

Τι να κάνετε αν δείτε κάποιον που πιστεύετε ότι έχει παθαίνει κρίση επιληψίας:

  1. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
  2. Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε την κρίση επιληψίας. Αυτές οι καταστάσεις συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 1-2 λεπτά. Εάν η κατάσχεση, όπως ονομάζεται εναλλακτικά μια τέτοια κρίση, διαρκεί περισσότερο από 3 λεπτά, καλέστε άμεσα τις Πρώτες Βοήθειες.
  3. Εάν ο ασθενής στέκεται όρθιος εκείνη τη στιγμή, ακουμπήστε τον απαλά στο έδαφος.
  4. Απομακρυνθείτε από έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τραυματίσουν το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της κρίσης
  5. Εάν το πρόσωπο που έχει πάθει κατάσχεση βρίσκεται στο έδαφος κατά την άφιξή σας, προσπαθήστε να το γυρίσετε στο πλευρό του, έτσι ώστε το σάλιο, ή ο εμετός του να μην το πνίξουν.
  6. Βάλτε ένα ρούχο ή κάτι μαλακό κάτω από το κεφάλι του
  7. Μην τοποθετείτε τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων σας, μέσα στο στόμα του ατόμου, την ώρα που παθαίνει κρίση επιληψίας

https://patients.aan.com