7 οφέλη της τακτικής άσκησης!

  • Iatropedia
Ξέρετε άσκηση είναι καλή για σας, αλλά τελικά πόσο καλό κάνει; Τα οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το φύλο ή τη φυσική ικανότητα είναι πολλά περισσότερα από όσα πιστεύετε.

Της Αθηνάς Θ. Λάνη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Ελέγχει το βάρος

Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους ή να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους. Όσο πιο έντονη η δραστηριότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. . Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια πραγματική προπόνηση, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή κάντε μόνοι σας τις δουλειές του σπιτιού

Καταπολεμά αρρώστειες

Στην πραγματικότητα, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποτρέψει ή να διαχειριστεί ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας και ανησυχίες, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης τύπου 2, η κατάθλιψη, ορισμένα είδη καρκίνου, αρθρίτιδας και πέφτει.

Βελτιώνει τη διάθεση

Μια προπόνηση στο γυμναστήριο ή ένα γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών με τα πόδια μπορούν να βοηθήσουν στη καλή ψυχολογία.

Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και πιο χαλαροί. Μπορείτε επίσης να αισθανθείτε καλύτερα για την εμφάνισή σας και τον εαυτό σας όταν ασκείστε τακτικά, η οποία μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας και να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Αυξάνει την ενέργεια

Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα βοηθά την καρδιαγγειακή λειτουργία του. Και όταν η καρδιά και οι πνεύμονές σας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, τότε έχετε περισσότερη ενέργεια

πηγη mayo clinic

Αθηνά Θ. Λάνη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: athinalani@yahoo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ζωή μετά το έμφραγμα: σωτήρια η άσκηση!