40 με 50 χρονών η καλύτερη ηλικία για τους χειρουργούς

  • Iatropedia
Πριν πάτε να κάνετε την επόμενη σας χειρουργική επέμβαση, ρωτήστε διακριτικά την ηλικία του χειρουργού σας, εάν εκείνος βρίσκεται ανάμεσα στα 40 και τα 50, τότε μπορείτε να αφεθείτε εν ηρεμία στα χέρια του. Εμείς φυσικά χαριτολογούμε, όμως μια έρευνα Γάλλων επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο ιατρικό πεδίο.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν οι χειρουργοί που βρίσκονται στην ηλικία ανάμεσα στα 40 και τα 50 θεωρούνται οι ασφαλέστεροι από πλευράς ικανότητας. Θεωρούνται ότι και την εμπειρία έχουν αποκτήσει αλλά και οι ικανότητες τους βρίσκονται στο ζενίθ. Οι Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως ούτε η απειρία αλλά ούτε και η προχωρημένη ηλικία, εγγυώνται την επιτυχία σε ένα χειρουργείο.

Η έρευνα των Γάλλων επιστημόνων έγινε από το πανεπιστήμιο της Λιόν. Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής από 28 χειρουργούς σε 5 Γαλλικά νοσοκομεία. Οι Ερευνητές επέλεξαν την συγκεκριμένη επέμβαση προκειμένου να έχουν ένα ίδιο μέγεθος και μέτρο σύγκρισης, αφού σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες δεν έχει αλλάξει η διαδικασία της.

Το συμπέρασμα ήταν το εξής: Οι επιπλοκές μετά την επέμβαση ήταν συχνότερες όταν: α) το χειρουργείο γινόταν από νεαρό χειρουργό και β) το χειρουργείο γινόταν από κάποιον που είχε εμπειρία άνω των 20 ετών. Αυτό το μεταφράζουν σε έλλειψη πείρας για τους μεν και σε υπερβολική αυτοπεποίθηση και ρουτίνα για τους δε. Η καλύτερη ηλικία για τους χειρουργούς σύμφωνα με την έρευνα, είναι η δεκαετία 40 – 50.

Οι Γάλλοι ερευνητές πάντως τονίζουν ότι το η έρευνα τους δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστική επειδή το δείγμα τους ήταν σχετικά μικρό και ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sos οι 5 ερωτήσεις πριν από την εγχείρηση πέους

μάθετε τα πάντα για τον υπερθυρεοειδισμό στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον υποθυρεοειδισμό στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τους όζους θυρεοειδούς στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia