Βάσω Μαράκα: Θέλουμε φυσικοθεραπείες, μηδενική συμμετοχή και θέσεις εργασίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΣΑμΣΚΠ
Την έκκληση να προσλαμβάνουν οι βουλευτές για τα γραφεία τους νέους με Σκλήρυνση κατά Πλάκας που έχουν πτυχία και εξειδικεύσεις διατύπωσε μεταξύ άλλων στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Iatropedia η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα.

Να έχουν τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ή Πολλαπλή Σκλήρυνση) πρόσβαση σε δύο δωρεάν φυσικοθεραπείες την εβδομάδα εφόρου ζωής και να μειωθεί ή να μηδενιστεί η συμμετοχή στα φάρμακα για τις συννοσηρότητες διατύπωσε μιλώντας νωρίτερα στο iatropedia η δραστήρια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η κ. Μαράκα επίσης είπε ότι «προσωρινά» λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα για το βασικό νόσημα αλλά δεν γνωρίζουν τι θα γίνει στο μέλλον. Ενώ ζήτησε να εξετάσουν  το πάγιο αίτημά τους να μειωθεί η συμμετοχή στην αγορά των υπολοίπων φαρμάκων από το 25% που είναι σήμερα… Μέχρι το 2012 άλλωστε, δεν υπήρχε συμμετοχή σε κανένα φάρμακο που λαμβάνουν χρόνια και σοβαρά πάσχοντες αλλά αυτό άλλαξε λόγω της κρίσης…

Ταυτόχρονα, η κ. Μαράκα προανήγγειλε νέους αγώνες για τη λίστα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων καθώς σε αυτήν δεν περιέλαβαν παρά τις δύο πιο σοβαρές μορφές της ασθένειας και όχι όλες, παρότι σε όλες τις μορφές το άτομο δεν περιμένει ίαση.

Όσο για τους βουλευτές μας, τι να πεις;

Η κ. Μαράκα μας εξήγησε ότι έχει ζητήσει να παραστούν σε μια Ολομέλεια με γιατρό νευρολόγο να ενημερώσουν τους βουλευτές για την ασθένεια που πλήττει 12.000 Έλληνες και όλο και περισσότερα παιδιά ακόμα και 12-13 ετών. Αλλά το αίτημά της δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό…

Παρακολουθήστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Παρακολουθήστε το βίντεο της Ομοσπονδίας: