Βασίλης Οικονόμου στο iatropedia: Μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο για την ΕΝΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αυστηρότατη προειδοποίηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να μην φέρει στην Βουλή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για παράταση της θητείας του ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, έκανε μιλώντας ζωντανά στο iatropedia ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

«Πρόκειται για πραξηκοπηματική κίνηση που επιβάλλει 6μηνη παράταση στις εκλογές της ΕΝΕ. Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα»…, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου για το νομοσχέδιο που δόθηκε χθες σε διαβούλευση.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ στην διαδικτυακή συνέντευξη που μας παραχώρησε σήμερα, ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αυτή απαξιώνει όποιοι συνδικαλιστικό φορέα δεν πάει με τα …νερά της . Μετά την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ τις οποίες απαξιώνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην τελευταία του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Ξανθός και ο γραμματέας του ΥΥΚΑ, Γ. Βαρδαρός απαξίωσαν τους ιατρικούς συλλόγους και την ΠΟΕΔΗΝ…

«Εμείς του ακούμε όλους, δεν ταυτιζόμαστε με κανέναν και οπωσδήποτε σεβόμαστε τους συνδικαλιστές και αυτούς που εκπροσωπούν», είπε ο κ. Οικονόμου. Και συνέχισε σχολιάζοντας ότι το τελευταίο έτος έχει επισκεφτεί με άλλους από τον τομέα Υγείας της ΝΔ, περισσότερα από 50 νοσοκομεία ειδικά της ακριτικής Ελλάδας, από την Κρήτη ως την Θράκη. Αυτό που έχει δει, είπε στο iatropedia, είναι να έχουν χειροτερέψει τα πράγματα.

«Που είναι οι προσλήψεις γιατρών που λένε κάθε τόσο;», αναρωτήθηκε. Και έδωσε το παράδειγμα του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας που επειδή είπε την αλήθεια στο κλιμάκιο της ΝΔ για τις ελλείψεις, απομακρύνθηκε από την θέση του!

Όσο για τις ΤΟΜΥ και το αποτυχημένο μέχρι στιγμής εγχείρημα με τις προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων γενικών γιατρών και παθολόγων, σημείωσε ότι όταν έφεραν μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο για τις ΤΟΜΥ οι βουλευτές της ΝΔ προειδοποίησαν για τα εξής:

-Δεν γίνεται τέτοια μεταρρύθμιση χωρίς διαβούλευση με τους γιατρούς και λοιπου΄ς επαγγελματίες υγείας.

-Δεν θα επιτύχει αν δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες τουλάχιστον μεταξύ 3-4 γιατρών.

-Αντί να φτιάξουν νέες μονάδες ΠΦΥ, ας στηρίξουν με τα 150 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ τις υπάρχουσες, δηλαδή 204 Κέντρα υγείας, 174 δομές ΠΕΔΥ και 212 πολυιατρεία και περιφερειακά ιατρεία ανά την χώρα.

Κάτι τέτοιο άλλωστε θα εφαρμόσει η ΝΔ εφόσον εκλεγεί με σύμπραξη ιδιωτών και γιατρούς του Δημοσίου, ελεύθερη επιλογή από τον πολίτη και περιφέρειες με 13 «μικρούς υπουργούς υγείας» που θα ρυθμίζουν τα κατά τόπους προβλήματα.

Παρακολουθήστε παρακάτω τη συνέντευξη: