Γιώργος Πατούλης στο iatropedia: «Κονομάνε» και θα ψηφίσουν ό,τι τους δώσουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αιχμηρός, καταγγελτικός αλλά και ακριβής σε αυτά που προτείνει παρουσιάστηκε σήμερα στη ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε στο iatropedia ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Αναφερόμενος μάλιστα στα 180.000 Ελληνόπουλα που σπουδάζουν σε βαλκανικές και άλλες χώρες ξοδεύοντας εκεί κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ ετησίως, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι θα έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα Κέντρα Εκπαίδευσης που όχι μόνο θα κράταγαν τα χρήματα των Ελλήνων γονέων εντός της χώρας αλλά και θα προσέλκυαν ξένους φοιτητές. «Κονομάνε» οι υπουργοί. Βρήκαν την λύση της ζωής τους και θα ψηφίσουν ό,τι τους δώσουν. Γιατί να σκεφτούν την ανάπτυξη της χώρας; δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Σε ό,τι αφορά την κόντρα του με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ για τον ρόλο του ΙΣΑ και των λοιπών ιατρικών συλλόγων είπε ότι θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα καθώς ο κ. Μάρκου «ξέθαψε» ένα Προεδρικό Διάταγμα του 1957 που αναφέρει ότι το ΚΕΣΥ συνεργάζεται μόνο με τον ΠΙΣ με σκοπό να υπονομεύσεις κάποιους ιατρικούς συλλόγους.

Ενώ για τον ρόλο των ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία, επισήμανε ότι πριν από 15 χρόνια ο ίδιος μαζί με άλλους συμπεριλαμβανομένου του κ. Πολάκη, είχαν υπεραμυνθεί περί του θέματος υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κανονικούς γιατρούς, και όχι απλά εκπαιδευόμενους όπως έχει πει ο κ. Μάρκου.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο κ. Πατούλης έκρινε ότι αυτό που προετοιμάζεται τώρα είναι ένα τερατούργημα και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί όταν περάσουν το 2017 και το 2018 για τα οποία έχει εξασφαλιστεί ΕΣΠΑ 160 εκατ. ευρώ και τότε θα πρέπει να βρεθεί άλλος πόρος για τις ΤΟΜΥ.

Τέλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις εξωστρέφειας της χώρας που έχει κάνει ως επικεφαλής του Ινστιτούτου του ΠΙΣ για τον ιατρικό τουρισμό με ταξίδια σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Σικάγο αλλά και με το συνέδριο που διοργανώθηκε προ λίγων εβδομάδων στην Ιθάκη.

Παρακολουθήστε παρακάτω την συνέντευξη: