Δημήτρης Σκουτέλης: Μοιράζουν καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο iatropedia ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρης Σκουτέλης, ανέφερε ότι η πρόθεση της ηγεσίας τους υπουργείου Υγείας που κρύβεται πίσω από την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου, είναι μόνο να διαλύσει την ΕΝΕ δημιουργώντας ταυτόχρονα ενιαίο κλάδο νοσηλευτών ΠΕ με τις μαίες και τους βοηθούς νοσηλευτές. Για αυτούς τους δεύτερους μάλιστα που τόνισε ότι είναι σεβαστοί συνάδελφοι των νοσηλευτών, είπε ότι ενώ δεν τους παρέχονται περισσότερα εργασιακά δικαιώματα ή χρήματα, τους βάζουν σε κοινό κλάδο σαν να είναι "ιθαγενείς" που παρασύρονται με ...καθρεπτάκια!

Στα …κάγκελα είναι οι νοσηλευτές με το 3σέλιδο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στην διαβούλευση αιφνιδίως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση μαζί τους και χωρίς -όπως επισημαίνουν- να υπάρχουν «ανοιχτά» θέματα που έπρεπε να διευθετηθούν εσπευσμένα.

Η μόνη σκέψη που κάνουμε, μας είπε ο πρόεδρος της ΕΝΕ, είναι ότι προσπαθούν να μοιράσουν υποσχέσεις στους συναδέλφους μας βοηθούς νοσηλευτές οι οποίοι δεν έχουν πτυχία ΤΕΙ ή ΑΕΙ αλλά έχουν τελειώσει κάποιο ΙΕΚ ή ΤΕΕ και εργάζονται συνεπικουρώντας τους νοσηλευτές. Επίσης με την διάταξη που αναφέρεται στις εκλογές της ΕΝΕ και την απαγόρευση να βάλουν υποψηφιότητα τα εκλεγμένα μέλη παραπάνω από δυο συνεχόμενες φορές, προσπαθούν αν επέμβουν σε ένα ΝΠΔΔ, αυτοδιοικούμενο και αυτοχρηματοδούμενο διαλύοντάς το.

Οι νοσηλευτές ετοιμάζουν πάντως για την παρασκευή 6 Οκτωβρίου ηχηρή απεργία και διαδήλωση στο ΥΥΚΑ ελπίζοντας με τον τρόπο αυτό να αποτρέψουν την κατάθεση στη Βουλή του εν λόγω νομοσχεδίου.

Παρακολουθήστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Σκουτέλη: