Τι προσφέρει ο δονητής ως σεξουαλικό βοήθημα; Πολλά… λένε οι ερευνητές!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
δονητής
Κάνετε κι εσείς σκέψεις για να αγοράσετε έναν δονητή; Δεν είστε μόνες! Ολοένα και περισσότερες γυναίκες πειραματίζονται με την χρήση δονητών, γιανα φτάσουν πιο εύκολα στον πολυπόθητο οργασμό.

Μάλιστα, μεγάλη έρευνα που έγινε σε πανεθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ και η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2009 στο επιστημονικό περοδικό Journal of Sexual Medicine, έδειξε ότι το 53% των γυναικών ηλικίας 18-60 ετών έχουν χρησιμοποιήσει δονητή και το 25% από αυτές το είχαν κάνει τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα (σ.σ. από τη διενέργεια της έρευνας).

Επίσης, αποδείχτηκε ότι όσες γυναίκες χρησιμοποιούν δονητή τακτικά διεγείρονταν πιο εύκολα σεξουαλικά, είχαν καλύτερη και ταχύτερη λίπανση του κόλπου τους την ώρα της σεξουαλικής επαφής και έφτανα πιο εύκολα σε οργασμό, τόσο στο σεξ με τον σύντροφό τους, όσο και μόνες τους κατά τη διάρκεια αυνανισμού.—-

Η ερώτηση όμως παραμένει στο μυαλό πολλών γυναικών: “Να χρησιμοποιήσω δονητή, ή όχι”; Η απάντηση των ειδικών φαίνεται πως είναι “Απολύτως”! Δείτε παρακάτω το γιατί ο δονητής μπορεί να είναι κάτι απόλυτα υγιές, αλλά και πώς να τον ενσωματώσετε ως βοήθημα στην σεξουαλική σας ζωή.

Πώς να “φέρετε” ένα δονητή στην κρεβατοκάμαρα

Ανησυχείτε ότι ο σύντροφός σας θα είναι αντίθετος με τη χρήση ενός δονητή στις προσωπικές σας συνευρέσεις; Μάλλον όχι! Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2009 στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, το 45% των ανδρών έχουν χρησιμοποιήσει δονητή και οι περισσότεροι είπαν ότι το έκαναν με τη σύντροφό τους. Επιπλέον, οι άνδρες που χρησιμοποιούσαν δονητές τακτικά στα σεξουαλικά παιχνίδια με τη σύντροφό τους είχαν καλύτερη στυτική λειτουργία και ήταν πιο ικανοποιημένοι κατά τη διάρκεια του σεξ από ό,τι εκείνοι που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ έναν δονητή.

Αλλά πώς ακριβώς να φέρετε το θέμα αυτό σε μια συνομιλία με τον σύντροφό σας; Μια ειδικός συνιστά να το προτείνετε ως έναν τρόπο για να ενισχύσετε την ήδη καλή χημεία και διασκέδαση που έχετε με τον σύντροφό σας στο σεξ. Καθησυχάστε τον ότι η επιθυμία σας να χρησιμοποιήσετε ένα δονητή δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την δική του “απόδοση” στο σεξ. Πείτε του ότι εκείνος είναι ο άντρας που σας “ανάβει” σεξουαλικά και ότι ο δονητής είναι απλώς ένα εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην σεξουαλική σας εμπειρία μαζί του. Και να θυμάστε: Δεν είναι απαραίτητο χρησιμοποιήσετε τον δονητή κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής επαφής.

Όταν θα είστε και οι δύο έτοιμοι, πηγαίνετε μαζί να αγοράσετε έναν δονητή, ώστε να νιώθετε και οι δύο άνετοι με τη χρήση του. Στη συνέχεια, δοκιμάστε διάφορα πράγματα μαζί, για αν δείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο να κάνετε στο σεξ. Αφήστε τον σύντροφό σας κιόλας να πάρει εκείνος πρωτοβουλία για το πώς να χρησιμοποιήσετε τον δονητή.

Βέβαια, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τον δονητή και μόνη σας, για να μάθετε πώς αντιδράει το σώμα σας σε αυτόν. Μην φοβάστε και μην έχετε ενδοιασμούς. Το καλό σεξ και ο οργασμός προϋποθέτουν πειραματισμούς. Μην το ξεχνάτε αυτό.

http://www.everydayhealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυνανισμός: Συχνότητα ανά ηλικία για άνδρες και γυναίκες [πίνακας]

Αυνανισμός: Τι λένε 5 επιστημονικές έρευνες που πρέπει να ξέρετε

Δεν φαντάζεστε σε τι κάνει καλό ο… αυνανισμός! [vid]

Πολλαπλός οργασμός: Δείτε πώς θα τον πετύχετε…

Οργασμός: Ένα βίντεο με 10 απίστευτες αλήθειες που θα σας τρελάνουν!

Γυναικείος οργασμός: Με ποιες στάσεις στο σεξ γίνεται πιο πιθανός