Τι δεν επιτρέπεται στο σεξ; Έρευνα

  • Iatropedia
Λένε πως στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται.Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα στο σεξ τα οποία απαγορεύονται δια ροπάλου! Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Aberdeen της Βρετανίας ανακάλυψε τις καταστάσεις εκείνες οι οποίες όχι μόνο δεν επιτρέπονται στο σεξ αλλά πολλές φορές φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ένα από τους δυο συντρόφους. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά τα λίπη, τα γέλια, οι συγκρίσεις με τον/η πρώην αλλά ακόμη και όταν τα ανδρικά προσόντα δεν απογειώνονται, προκαλούν αμηχανία και έντονο στρες στο ζευγάρι.

όταν τα προσόντα δεν απογειώνονται

Πολλοί άνδρες σε κάποια φάση της ζωής τους που βιώνουν έντονο άγχος θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την στύση τους.

Στην περίπτωση που είναι η πρώτη σας επαφή, ενδεχομένως να οφείλεται στο άγχος της απόδοσης και του εντυπωσιασμού, οπότε προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Αν πάλι συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα στη σχέση, πιθανόν να είναι αποτέλεσα κούρασης ή πίεσης.

Στην περίπτωση όμως που επιμένει καλό είναι να απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό αφού μπορεί να κρύβονται άλλα προβλήματα υγείας, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή οι διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος.

δέσμιοι φαρμάκων

Οι γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους παίρνει φάρµακα για τη στυτική δυσλειτουργία συνήθως αντιδρούν αρνητικά.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τέτοιες αντιδράσεις από την πλευρά των γυναικών επιδεινώνουν το πρόβλημα προκαλώντας ρήγματα στη σχέση.

Για το λόγο αυτό συνιστούν στις γυναίκες να μην είναι εριστικές αλλά να δείχνουν κατανόηση και να συζητούν το πρόβλημα με τον σύντροφο τους.

τα πολλά λίπη βλάπτουν

Για τις ανάγκες μελέτης, η οποία θα συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του 2014, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio ζήτησαν από ζευγάρια να καταναλώσουν γεύματα με burgers στο εργαστήριο.

Στη συνέχεια, τους έγιναν αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι τα λιπαρά φαγητά κάνουν τους ανθρώπους να στρεσάρονται περισσότερο ενώ γίνονται πιο αντιδραστικοί στους συζυγικούς καβγάδες. Συνέπεια να μην είναι δυνατό να ''λειτουργήσουν'' στο σεξ.

ξεκαρδίζονται στα γέλια

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Social Psychology Quarterly έδειξε ότι όσες γυναίκες ξεκαρδίζονται στα γέλια κατά την διάρκεια των ερωτικών επαφών προκαλούν αμηχανία στο έτερο ήμισυ με συνέπεια να μην μπορεί να αποδώσει ενώ πολλές φορές οδηγούνται και σε τσακωμούς.

αφήστε το κινητό στο σεξ

Το 69% των συμμετεχόντων παρ' όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι η συχνή χρήση των συσκευών ευθύνεται για τη διάσπαση της προσοχής του – γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι κατά την ενασχόλησή τους π.χ. με το κινητό τους, οι ερωτηθέντες θυσιάζουν πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν με τον σύντροφό τους.

Περίπου το 70% κατηγόρησε smartphones και ταμπλέτες ή άλλες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές για τη φθορά που παρατηρείται με τον καιρό στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα απέδειξε ότιένας στους 10 Αμερικανούς τείνει να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο είτε για τη σύνταξη ενός γραπτού μηνύματος ή για την απάντηση μιας τηλεφωνικής κλήσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Μάλιστα ένα ποσοστό που αγγίζει το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα κατηγόρησε τα smartphones τις ταμπλέτες και άλλες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές για τη φθορά που παρατηρείται με τον καιρό στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.