Τελικά το μέγεθος μετρά;

  • Iatropedia
Μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά ενδόμυχα η πλειοψηφία των ανδρών βασανίζονται από ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος των... προσόντων τους. Οι διάφοροι αστικοί μύθοι που διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα, το σύγχρονο life styling, έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούν στους άνδρες ενοχές ή προβληματισμούς, σχετικά με το ιδανικό μέγεθος.

«Στο μυαλό των περισσότερων, τον άντρα τον κάνει το μέγεθος του πέους του αλλά η αλήθεια είναι πως η αρρενωπότητα και η δύναμη δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος» αποκαλύπτει ο δρ Άιρα Σάρλιπ, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM).

Από την άλλη η άποψη πως το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο «δεν είναι εντελώς μύθευμα», λέει από την πλευρά του ο δρ Πρόστερμαν, ψυχαναλυτής ο οποίος επισημαίνει ότι «υπάρχουν κάποιες γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με μεγάλα προσόντα, κυρίως για ερωτικούς λόγους. Οι γυναίκες αυτές, όμως, είναι πολύ λίγες».

Το ερώτημα αν το μεγάλο πέος αποτελεί εγγύηση επιτυχημένου σεξ απάντησε μελέτη η οποία οποία έδειξε ότι ενώ το 85% των γυναικών δήλωσε ικανοποιημένο με το μέγεθος και τις αναλογίες του πέους του συντρόφου, ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 45% δεν ήταν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους.

«Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς μύθους των ανδρών», δηλώνει με έμφαση ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

Ποιο μέγεθος όμως θεωρείται το ενδεδειγμένο;

Στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» δημοσιεύτηκε ένας πίνακας που περιέχει τα ευρήματα 16 μελετών σχετικά με τις διαστάσεις του πέους.

• Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 7 έως 10 εκατοστά

• Η μέση περιφέρεια του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 9 έως 10 εκατοστά

• Το μέσο μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 12-16 εκατοστά

• Η μέση περιφέρεια του πέους σε στύση εκτιμάται γύρω στα 12 εκατοστά.