Τα 15 δευτερόλεπτα πάθους που την άφησαν… ανικανοποίητη

  • Iatropedia
Στην αμερικάνικη κωμωδία “the american pie” ο πρωταγωνιστής που τελείωνε το λύκειο, δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη τις σεξουαλικές του επαφές με το αντίθετο φύλο. Οι ορμόνες του αλλά και οι ορμές, ξεχείλιζαν και συνεχώς, η μοναδική του σκέψη, ήταν πως θα κάνει σεξ. Κάποια στιγμή στην ταινία εμφανίζεται μια απίστευτου κάλλους Ρωσίδα, η οποία είναι θετική στο έντονο φλερτ του πρωταγωνιστή. Όλα δείχνουν πως ο James Levenstein (ο έφηβος πρωταγωνιστής), είναι έτοιμος να γίνει άνδρας με την καλλίπυγο Νάντια (η Ρωσίδα). Στο σπίτι του James, η Νάντια, ξεντύνεται και αποκαλύπτει μπροστά του, ένα θεϊκό κορμί. Ο James την κοιτά αποσβολωμένος και πριν εκείνη σκύψει να τον φιλήσει και χωρίς καν να τον αγγίξει, ο πρωταγωνιστής εκρήγνυται και “τελειώνει” ερεθισμένος.

Ήταν η κωμική σκηνή μιας πρόωρης εκπσερμάτωσης, ενός προβλήματος όμως που δεν είναι καθόλου της πλάκας για τους άνδρες. Ενός προβλήματος που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει να κάνει με την ψυχολογία του ανδρός και που σήμερα το 30% – 40%, των ανδρών το αντιμετωπίζει. Πρόκειται ίσως για το συχνότερο σεξουαλικό ανδρικό πρόβλημα, το οποίο με απλά λόγια μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν η αδυναμία να ελέγξει ο άνδρας, τον χρόνο κατά τον οποίο θα εκσπερματώσει. Μην μπορώντας λοιπόν να την ελέγξει, η εκσπερμάτωση, “έρχεται” σχεδόν αμέσως. Τα προβλήματα, οι εντάσεις και οι καυγάδες για το ζευγάρι, εξαιτίας αυτού, ολοένα και αυξάνονται και η ψυχολογία του άνδρα πέφτει στα τάρταρα, αφού νιώθει ανίκανος να ικανοποιήσει την σύντροφο του. Η γυναίκα από την άλλη νιώθει συνεχώς νεύρα γιατί δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το επίσημο διαγνωστικό εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση ως τη μη ικανότητα του άντρα να ελέγχει ο ίδιος την εκσπερμάτωση του με αποτέλεσμα να κορυφώνει χωρίς τη θέλησή του, με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν, κατά τη διάρκεια, ή σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση και πριν το επιθυμήσει ο ίδιος.

Το πόσο νωρίς θα συμβεί η πρόωρη εκσπερμάτωση, ποικίλει. Οι περιπτώσεις είναι ουσιαστικά 3. Στην πρώτη περίπτωση, ο άνδρας “τελειώνει” κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών δίχως καν να εισέλθει εντός του κόλπου της γυναίκας. Η άλλη περίπτωση αφορά στον άνδρα που αμέσως μόλις “μπει” μέσα στη γυναίκα, δεν καταφέρνει να κρατηθεί και εκσπερματώνει, και η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με τον άνδρα που εκσπερματώνει, κάποια δευτερόλεπτα αφού βρεθεί μέσα στη γυναίκα. Τα δευτερόλεπτα αυτά δεν ξεπερνούν τα 15 – 20.

Οι ειδικοί που μελετούν το πρόβλημα έχουν εστιάσει κυρίως στους λόγους που μπορεί αυτό να συμβαίνει. Όλοι συμφωνούν ότι το πρόβλημα πρώτα από όλα είναι ψυχολογικό. Η έλλειψη σεξουαλικής εμπειρίας, ή έντονη διάθεση για μια γυναίκα και ο ενθουσιασμός, το άγχος, αλλά και οι ενοχές της εφηβικής ηλικίας, είναι παράγοντες που το επιδεινώνουν. Άλλοι εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι η ηλικία του άνδρα, και η πρότερη συχνότητα της σεξουαλικής του δραστηριότητας.

Πως θα την καταπολεμήσουμε;

Φυσικά όχι με τα παραδοσιακά γιατροσόφια, ή με τις “εξυπνάδες” που προτείνουν μέσα σε μια ανδρική παρέα, οι άνδρες μεταξύ τους. Φυσικά και δεν θα καταπολεμήσει κάποιος την πρόωρη εκσπερμάτωση, προσπαθώντας να “μουδιάσει” το πέος του ενώ κάνει σεξ. Να φοράει απανωτά στρώματα προφυλακτικών προκειμένου να μην νιώθει. Δεν θα την καταπολεμήσει πιέζοντας τον εαυτό του, ενώ κάνει σεξ, να σκέφτεται νεκρούς συγγενείς. Δεν θα την καταπολεμήσει κάποιος, με το να αυνανίζεται και να έχει οργασμούς μόνος του, πριν την σεξουαλική πράξη. Όπως επίσης με το να καταναλώνει αλκοόλ προκειμένου να καταστείλει τον ενθουσιασμό του.

Συχνά οι γιατροί χορηγούν αντικαταθλιπτικά φάρμακα που ρυθμίζουν το σύστημα της σεροτονίνης. Η αναστολή του οργασμού περιλαμβάνεται μεταξύ των κύριων παρενεργειών τους, αλλά και επιπρόσθετα, όπως προτείνεται από πρόσφατες έρευνες, επειδή τα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης φαίνεται τελικά ότι σχετίζονται αιτιακά με την πρόωρη εκσπερμάτιση, όταν αυτή εμφανίζεται σταθερά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Ένας τρόπος να καταπολεμήσουμε την πρόωρη εκσπερμάτωση, είναι να μάθουμε πως να αναγνωρίζουμε και να ελέγχουμε τα συμπτώματα που οδηγούν στον οργασμό. Η μέθοδος Μάστερς και Τζόνσονς αποσκοπεί ακριβώς σ' αυτό και είναι πολύ αποτελεσματική, απαιτεί όμως αρκετή υπομονή και εξάσκηση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ξεκινήσετε απ' τον αυνανισμό. Αρχίστε, φέρνοντας τον εαυτό σας σε σημείο σχετικά κοντινό με την κορύφωση και σταματήστε αμέσως, επιτρέποντας στον εαυτό σας να χαλαρώσει πριν ξεκινήσετε ξανά. Κάθε φορά που εφαρμόζετε αυτή την άσκηση, προσπαθήστε να φτάνετε όλο και κοντύτερα στον οργασμό, μέχρι να μην μπορείτε να κρατηθείτε άλλο. Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία μερικές φορές και υπό διαφορετικές περιστάσεις, θα μάθετε πιο είναι το σημείο της κορύφωσής σας. Όταν πάρετε μια ιδέα, όσον αφορά «το σημείο χωρίς επιστροφή» του οργανισμού σας, θα είστε σε θέση να κατευθύνετε την διέγερση σας ως τον οργασμό, μέσω της συντρόφου σας.

Υπάρχουν και οι ασκήσεις Kegel. Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων που ενδυναμώνουν τους μύες της πυέλου. Περιλαμβάνουν εκούσιες συσπάσεις των μυών της πυέλου για διάστημα τριών δευτερολέπτων και χαλάρωμα για το ίδιο διάστημα, όπως ακριβώς όταν το άτομο επιθυμεί να διακόψει εσκεμμένα τη διαδικασία της ούρησης. Πραγματοποιούνται όταν η ουροδόχος κύστη είναι άδεια, σε καθημερινή βάση, για διάστημα πέντε λεπτών, δύο φορές την ημέρα, έως ότου το άτομο να μπορεί να κρατά σφιγμένα τους σχετικούς μύες για 10 δευτερόλεπτα.

Όπως τονίζουν κατηγορηματικά, οι ψυχολόγοι, οι ουρολόγοι και οι σεξολόγοι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομίζουμε ότι έχουμε πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης, όταν μας έχει συμβεί σε κάποια φάση της σεξουαλικής μας ζωής, να “τελειώνουμε” σχεδόν αμέσως. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε μια μόνιμη κατάσταση με μια παροδική που μπορεί να συνέβη για πολλούς λόγους, όπως, το να επιθυμούμε μια γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στον ειδικό θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τον άνδρα όσο και το ζευγάρι γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τις διαταραχές εκσπερμάτισης στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

3 στις 5 ελληνίδες δεν ικανοποιούνται την πρώτη φορά που κάνουν σεξ

την σκότωσε ο αυνανισμός

άπιστοι και πονηρούληδες είναι στο σεξ οι έλληνες

μνημόνιο στο σεξ: η κρίση ρίχνει τις ορμές