Σεξο – μηνύματα: Να στείλω ή όχι

  • Iatropedia
Δυναμικά έχει εισβάλλει στην ερωτικών ζωή των απανταχού ζευγαριών αλλά και των επίδοξων εραστών ο όρος ''sexting''. Με αρκετή δόση φαντασίας και ένα κινητό ανά χείρας γίνεται η αποστολή των γραπτών ερωτικών μηνυμάτων τα οποία αρκετές φορές δεν πετυχαίνουν το στόχο του αποστολέα αφού παρερμηνεύονται.

Και για λόγου του αληθές μελέτη που πραγματοποίησε το τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ανακάλυψε ότι οι γυναίκες πολλές φορές όταν ελάμβαναν μηνύματα στο κινητό τους από άνδρες παρερμήνευαν το φιλικό τους ενδιαφέρον ως ερωτικό.

Από την άλλη άλλοι και οι άνδρες φαίνεται ότι είναι χαμένοι στη μετάφραση αφού όταν έστελναν μηνύματα ανέφεραν ότι το αδύναμο φύλο συχνά παρερμήνευε τη σεξουαλική έλξη που ένοιωθαν για εκείνες ως ενδείξεις φιλικής διάθεσης.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Mons Bendixen το γεγονός αυτό οφείλεται στην εξελικτική ψυχολογία αφού οι γυναίκες με το πέρασμα των χρόνων έχουν εκπαιδευτεί ώστε να βάζουν ψηλά τον πήχη. .

Η Νορβηγική έρευνα που έγινε σε 308 ετεροφυλόφιλους ανθρώπους ανάμεσα στα 18 και τα 30 έτη έδειξε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συχνά παρερμηνεύουν τα γραπτά μηνύματα που δέχονται.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εύρημα της ίδιας έρευνας ότι οι άνδρες σπάνια το ερωτικό ενδιαφέρον που τους δείχνουν οι γυναίκες, ακόμα κι όταν εκείνοι βρίσκονται σε σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πότε είναι κακό το σεξ!

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα