Σεξο-καταστάσεις που δεν γνωρίζετε!

  • Iatropedia
Δεν σταματούν να μας εκπλήττουν τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιούνται γύρω από το σεξ. Αν και οι ερωτικές περιπτύξεις αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα οι επιστήμονες δεν σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν διστάζουν να βάλουν στο μικροσκόπιο τις ερωτικές περιπτύξεις. Έτσι ο ένας μετά τον άλλο καταρρίπτονται διάφοροι αστικοί μύθοι που έχουν διαιωνισθεί από γενιά σε γενιά αφού έρχονται στο προσκήνιο νέες πληροφορίες που ανατρέπουν τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

υπεύθυνα τα γονίδια

Προφανώς κάθε άνθρωπος αποφασίζει μόνος του για το πότε θα κάνει σεξ για πρώτη φορά, αλλά πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι τα γονίδια δείχνουν πότε ήρθε η ώρα ..

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γιορκ Σάινερ απέδειξαν ότι στο DNA του καθενός από μας είναι γραμμένος ο χρόνος έναρξης της σεξουαλικης ζωήςαν και τα κοινωνικά ήθη παίζουν σημαντικό ρόλο κατέληξαν.

που βρίσκεται η κλειτορίδα

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να ξέρουν για την λειτουργία της κλειτορίδας αλλά αγνοούν για το που βρίσκεται το όργανο αυτό. Οι επιστήμονες αποτύπωσαν σε 3D υπερηχογράφημα το όργανο αυτό το οποίο έχει περισσότερες από 8.000 νευρικές ίνες γεγονός που το καθιστά ιδαίτερα ευαίσθητο.

το σπέρμα είναι θρεπτικό

Υπολογίζεται ότι το σπέρμα περιέχει 15 θερμίδες ανά «μερίδα,» ενώ βρέθηκε ότι περιέχει την ίδια πρωτεΐνη με το ασπράδι του αυγού, καθώς και βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Β12 και ψευδάργυρο.

το σεξ σας κρατά υγιής

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσει πραγματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α στο σώμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ανοσοσφαιρίνη Α είναι ένα αντίσωμα που βρίσκεται στο σάλιο και στους βλεννογόνους και πολεμά τους ιούς.

οι γυναίκες λάμπουν

Όταν οι γυναίκες έχουν ερωτικές περιπτύξεις τα επίπεδα οιστρογόνων τους διπλασιάζονται με αποτέλεσμα τα μαλλιά, το δέρμα αλλά και τα βλέμμα να γίνεται πιο λαμπερό» επισημαίνει η Patti Britton, PhD κλινική σεξολόγος.

επαφές με ρίσκο

Οι μελέτες δείχνουν ότι από το 80% του συνόλου των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων ενδεχομένως θα κολλήσουν ένα Σεξουαλικο Μεταδιδόμενο Νόσημα σε κάποια φάση της ζωής τους, αν δεν έχουν λάβει μέτρα προστασίας. Για αυτό τα μάτια σας δεκατέσσερα.