Σεξ με τον ex: Να πάω ή να μην πάω;

  • Iatropedia
''Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς''.. αλλά όταν αυτές επιστρέφουν στη ζωή των συντρόφων φέρνουν τα πάνω κάτω και την κάνουν κόλαση. Το αίσθημα της μοναξιάς, η ελπίδα της επανασύνδεσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι αποτελούν τις κυριότερες αιτίες για τις ερωτικές περιπτύξεις με τους πρώην. Ένα ακόμη συγκλονιστικό στοιχείο που προέκυψε από την ίδια έρευνα είναι πως σε ποσοστό 43% οι γυναίκες κάνουν σεξ με τον πρώην ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν για τον επόμενο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 47%.

Πρόσφατη μελέτη γνωστής ιστοσελίδας γνωριμιών έδειξε ότι δύο στις πέντε γυναίκες που δεν έχουν σχέση δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως κάνουν σεξ με πρώην.

Οι αιτίες που ωθούν τους single σε ερωτικές περιπτύξεις με τους πρώην είναι μεταξύ άλλων η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το φλερτ αλλά και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1000 άντρες και γυναίκες αποδείχθηκε πως οι ερωτικές επαφές με τους πρώην προκύπτουν όταν το αίσθημα της μοναξιάς είναι πολύ έντονο .

Μάλιστα το 31% παραδέχτηκε πως έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τον/την πρώην με την ελπίδα επανασύνδεσης.

Ωστόσο η πρακτική αυτή προειδοποιούν οι ειδικοί είναι ικανά να βάλουν σε συναισθηματικά μπερδέματα είτε τον άνδρα είτε την γυναίκα.

Εξάλλου όπως επισημαίνει και ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλο της ιστοσελίδας, NoelBiderman, «δεν με εκπλήσσει το γεγονός πως ένα τόσο μεγάλο ποσοστό από τα μέλη της ιστοσελίδας μας επέλεξε να κάνει/ξανακάνει σχέση με κάποιον πρώην του που χε γνωρίσει στα μαθητικά του χρόνια.

Αυτές οι σχέσεις κρύβουν αναμνήσεις νοσταλγίας, μιας χαμένης αθωότητας, μιας ξεγνοιασιάς πριν από το γάμο, τα παιδιά, τα δάνεια και άλλες ενήλικες ευθύνες. Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της ανακάλυψης από τον/την σύζυγο.

Και συνεχίζει αναφέροντας πως υπάρχει μια μεγάλη εισροή από μέλη της ιστοσελίδα μας που αναζητούν μια διακριτική και εχέμυθη επικοινωνία με άλλα άτομα που είχαν παρόμοιες εμπειρίες και να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και πονηρά μυστικά, ώστε να εξαλείψουν τους κινδύνους μιας τέτοιας σχέσης με πρώην.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γέννα στο σπίτι ή στο μαιευτήριο; Τι να επιλέξω!

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Πόσο ασφαλής είναι;

Όταν η πρώτη φορά… είναι είδηση.

Πολύποδες στη μύτη! Πως να αναπνεύστε ελεύθερα;