Πότε κάνουν σεξ για πρώτη φορά οι γυναίκες;

  • Iatropedia
Στη φόρα βγήκε η ερωτική ζωή των γυναικών. Μπορεί να κρατούν ερμητικά κλειστά τα στόματα για την σεξουαλική τους ζωή αλλά οι ειδικοί συμπέραναν ότι πλέον οι γυναίκες είναι περισσότερο απελευθερωμένες σε σχέση με μια 20ετία πριν. Στο μικροσκόπιο μπήκε η ερωτική ζωή των γυναικών προκειμένου να εξακριβωθεί και με την βούλα των επιστημόνων πότε η σύγχρονη γυναίκα κάνει σεξ για πρώτη φορά, με ποια συχνότητα και με πόσους ερωτικούς παρτενέρ.

Η υπεύθυνη της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 15.000 ενήλικες η δρ. Kaye Wellings του πανεπιστημίου College London αποκάλυψε στην εφημερίδα The Lancet ορισμένες από τις πτυχές της ερωτικής ζωής των γυναικών.

Πλέον η μέση γυναίκα κάνει σεξ για πρώτη φορά στη ζωή της στην ηλικία των 16 ετών κατά μέσο όρο.

Να σημειωθεί ότι στην δεκαετία του 1960 οι νεαρές γυναίκες περίμεναν μέχρι τα 19 τους χρόνια για να προχωρήσουν σε στενές επαφές.. τρίτου τύπου.

Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι η μέση γυναίκα έχει οκτώ ερωτικούς παρτενέρ στη διάρκεια της ζωής της από τις 4% που είχε πριν από 20 χρόνια.

Η καθηγήτρια του London School of Hygiene and Tropical Medicine, Kaye Wellings, πιστεύει ότι είναι «αξιοσημείωτες» οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην συμπεριφορά των γυναικών, την τελευταία εικοσαετία». Και συνεχίζει επισημαίνοντας πως σε ορισμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς, έχουμε δει μια μείωση του χάσματος των δύο φύλων, αλλά σε άλλες έχουμε δει τις γυναίκες να προσπερνούν τους άντρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι οι αλλαγές είναι πιο έντονες μεταξύ των γυναικών υψηλού μορφωτικού επιπέδου».

Η δρ.Kaye Wellings

Μπορεί πλέον οι άνθρωποι να κάνουν σεξ πιο εύκολα αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν το επιτρέπει.

δολοφόνος του σεξ η τεχνολογία

Σύμφωνα με την δρ.Kaye Wellings μια από τις βασικότερες αιτίες που εμποδίζουν το σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια είναι η εισβολή στην κρεβατοκάμαρα των φορητών και των smart phone με συνέπεια το σεξ να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Η ίδια έρευνα έδειξε πως κατά μέσο όρο οι άντρες και γυναίκες ηλικίας από 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ τρεις φορές το μήνα σε αντίθεση με τις πέντε φορές που έκαναν στην δεκαετία του 90.

Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται, μία στις δέκα γυναίκες αναγκάζεται να κάνει έρωτα με το ζόρι σε κάποια φάση της ζωής της. Το μεγαλύτερο (85%) ποσοστό αφορούσε κοπέλες στα 18 τους χρόνια σε σχέση με κάποιον φίλο ή πρώην σύντροφο.

Εντούτοις ένα ποσοστό που αγγίζει το 44% δεν το εξομολογείται πουθενά και μόλις το 13% το καταγγέλλει στην αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες αρρώστιες κουβαλά ο χειμώνας! Τα πρώτα συμπτώματα

Γιατί οι άνδρες φοβούνται την μακροχρόνια δέσμευση;

Αιμορροΐδες: Μια πονεμένη ιστορία

Αυχενικό σύνδρομο: Πως θα σηκώσετε κεφάλι!