Πότε είναι πιο πιθανό η γυναίκα να βρει «ατέλειες» στον άνδρα

  • Iatropedia
Μια σειρά από κοινωνικά πειράματα έχουν δείξει στο παρελθόν ότι οι γυναίκες που είναι σε μια σχέση δεν βρίσκουν τους άλλους άνδρες το ίδιο ελκυστικούς, όσο όταν είναι μόνες τους.

Συγκεκριμένα, όταν παρατηρούν τη συμπεριφορά ενός άντρα, τείνουν να θυμούνται περισσότερο τις αρνητικές του ιδιότητες, παρά τις θετικές. Αλλά μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personal Relationships, διαπίστωσε ότι αυτό ισχύει με διαφορετικό όταν οι γυναίκες είναι σε σχέση σε σύγκριση με όταν δεν είναι.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα με τρία μέρη για να καταλάβουν αν οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες που έχουν σχέση με κάποιον άντρα προσελκύονται λιγότερο από άλλους άντρες. Έδειξαν σε ομάδα φοιτητριών φωτογραφίες με ελκυστικούς άνδρες σε διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα, ορισμένες εικόνες έδειχναν έναν άνδρα να καθυστερεί για ένα ραντεβού, ενώ άλλες έδειχναν κάποιον άντρα να βοηθάει τη γιαγιά του.

Στη συνέχεια οι γυναίκες κλήθηκαν να ανακαλέσουν από μνήμης τα σενάρια που θυμόντουσαν, και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν αναπτύξει μια πολύ… επιλεκτική μνήμη:

Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες που ήταν σε σχέσεις θυμήθηκαν κυρίως τις αρνητικές συμπεριφορές των ελκυστικών ανδρών, παρά τις θετικές.

Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ομάδας γυναικών που δεν είχαν κάποια σχέση την περίοδο του πειράματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να βρίσκουν ελκυστικό έναν άνδρα, χωρίς να δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα αρνητικά του χαρακτηριστικά.

http://www.medicaldaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποιες δουλειές οι εργαζόμενοι έχουν τις πιο… στενές σχέσεις;

Έρευνα-γροθιά στα στερεότυπα: Πόσο σεξ θέλουν τελικά οι γυναίκες;