Πότε οι άνδρες δεν κάνουν σεξ;

  • Iatropedia
Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι οι άντρες είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι αλλά από ότι φαίνεται αυτό στην πράξη δεν ισχύει. Έτσι αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι υπάρχουν και άλλα ανυπέρβλητα εμπόδια τα οποία εμποδίζουν τους άνδρες να... ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Οι παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται είναι μεταξύ άλλων οι τεταμένες σχέσεις, τα ποτά και τα ξενύχτια, το άγχος καθώς διάφορες δύσκολες καταστάσεις.

Οι ιατρικοί λόγοι που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων αγγειακά προβλήματα (π.χ. λόγω καπνίσματος, παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, υπερλιπιδαιμίας), νευρολογικά (π.χ. αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ή άλλες νευρολογικές νόσοι), ενδοκρινικά (υπογοναδισμός, παθήσεις του θυρεοειδούς) ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων (τέτοια είναι κάποια αντιυπερτασικά και κυρίως οι β-αναστολείς, φάρμακα για το έλκος του στομάχου, αντιανδρογόνα, αντικαταθλιπτικά ή άλλα ψυχιατρικά φάρμακα).

στο ..κόκκινο

Έρευνα κοινωνιολόγων από τα Πανεπιστήμια Wake Forest και Florida State που δημοσιεύτηκε στο Journal of health and Social Behavior, διαπίστωσε ότι οι τεταμένες σχέσεις επηρεάζουν περισσότερο συναισθηματικά τους άνδρες από ότι τις γυναίκες με συνέπεια να μην θέλουν να κάνουν σεξ.

Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι τα ποτά και τα ξενύχτια είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Έτσι όταν οι άνδρες καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, τότε το συκώτι του έχει την τάση να μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα με αποτέλεσμα η επιθυμία για σεξ να μειώνεται ενώ εμφανίζονται και προβλήματα εκσπερμάτισης.

Άγχος και στρες

Η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης μπορεί να οφείλεται σε άγχος, προβλήματα στο ζευγάρι ή ακόμα και σε κούραση. Απλές αλλαγές στην καθημερινή ζωή μπορεί να αναζωογονήσουν, αλλά σε σημαντικότερα προβλήματα ορισμένες τροφές ενδέχεται να δώσουν την ώθηση.

δύσκολες φάσεις

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν οι άνδρες περνούν διάφορες καταστάσεις στην ζωή τους όπως τα προβλήματα στην εργασία ή οικονομικά προβλήματα κ.ά., είναι λογικό και αναμενόμενο να μην έχουν διάθεση για σεξ.

Έτσι οι ειδικοί προτείνουν στους άνδρες να μην αφήνουν το Σαββατοκύριακο ανεκμετάλευτο καθώς τότε ο οργανισμός είναι χαλαρός, ξεκούραστος και ήρεμος.